Öğrenci odaklı Facebook Campus kullanıma alınıyor - Haberler - indir.com

Öğrenci odaklı Facebook Campus kullanıma alınıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-11 16:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler ve en çok kullanılan sosyal medya platformu olan Facebook, yeniliklerine devam ediyor. Şimdi ise şirket Facebook Campus ile özüne döndü diyebiliriz. Sadece öğrencilere yönelik özel olarak geliştirilen bu ağ ile beraber 16 yıl sonra tekrardan öğrencilere özel ağ kurulmuş oldu. 2004 yılında kurulan ve şuan da aktif olarak 1.79 milyar kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu, sadece okul e-posta adresleriyle kayıt olunan sistemi geliştirdi. Bu e-postalar ile açılan hesaplar, sıradan hesaplardan farklı bir akışa sahip olacak.

İlk etapta ABD’deki öğrencilere odaklı geliştirilen bu sosyal ağ, okullara dair içerikleri de öğrencilerin karşısına çıkaracak. Diğer yandan her zamanki Facebook ana akışından farklı bir kampüs akışı olacak. Bu sayede öğrenciler birbiriyle daha kolay ve daha çok iletişim sağlanmış olacak.

Facebook fotoğraf ve videoları Dropbox’a aktarılabilecekFacebook fotoğraf ve videoları Dropbox’a aktarılabilecek

Facebook Campus sosyal ağı yayınlandı

Sıradan bir Facebook kullanıcısı, Campus ağındaki paylaşıma erişemeyecek. Bu noktada sadece öğrencilere yönelik bir izolasyon sağlandığı anlamına geliyor. Öğrenci olmayanların da .edu uzantılı bir e-postaya sahip olmamaları, ağa üye olmalarını engelleyecek. 2004 yılında aynı sisteme sahip olarak kullanıma sunulan Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi en çok kullanılan sosyal medya platformları da bünyesine katmış durumda. Bu sayede toplam kullanıcı sayısının ciddi sayılara eriştiğini açık bir şekilde söyleyebiliriz.

Facebook ise son dönemde getirdiği özellikler ile YouTube, TikTok ve Snapchat gibi uygulamaları kullanan kullanıcıları kendisine katmayı hedefliyor.


İlgili uygulamalar
Facebook siyasi reklamlar için önlem alıyorFacebook siyasi reklamlar için önlem alıyor
Instagram hikayeleri doğrudan Facebook üzerinden görüntülenebilecekInstagram hikayeleri doğrudan Facebook üzerinden görüntülenebilecek

PAYLAŞ