Facebook fotoğraf ve videoları Dropbox’a aktarılabilecek - Haberler - indir.com

Facebook fotoğraf ve videoları Dropbox’a aktarılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-04 22:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Facebook, kullanıcıların platform içerisinde fotoğraf ve videolarını aktarabilecekleri bulut depolama servislerine yenilerini ekledi. Bugünden sonra Facebook platformunda yer alan görüntülerinizi Dropbox veya Koofr'a aktarabilirsiniz. Facebook, uzun bir süre önce kullanıcıların beğenisine sunduğu veri aktarım aracıyla beraber kullanıcıların görüntülerini Google Fotoğraflar servisine aktarabilmelerine imkan tanıyordu. Bugün itibariyle yapılan duyuruyla beraber şirket, bu veri aktarım aracına iki yeni bulut depolama servis desteği eklediğini açıkladı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre Facebook kullanıcıları bundan sonra fotoğraf ve videolarını Dropbox veya Koofr adlı bulut depolama servisiyle doğrudan eşitleme imkanına sahip olacak.

Kullanıcıların işini kolaylaştırmak için sunulan bu veri aktarım imkanı, verilerin taşınabilir olma özgürlüğü üzerine inşa ediliyor. Şirkete göre veri, kullanıcılara ait olup kullanıcı, verileri üzerine istediği şekilde tasarruf sağlayabilir. Bu motto ile harekete geçen şirket, aynı zamanda rakip servislere direk olarak veri aktarım imkanı sunan büyük platformlardan biri olma özelliğini de taşıyor.

Facebook'un Instagram benzeri Mağaza sekmesi için yayınladığı videoFacebook'un Instagram benzeri Mağaza sekmesi için yayınladığı video

Facebook, yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi; “İnsanların güvenebileceği veri taşınabilirliği özellikleri oluşturmaya devam etmek istiyoruz. İnternetin ne tür verilerin taşınabilir olması gerektiği ve farklı hizmetlere taşınırken bu verilerin korunmasından kimin sorumlu olduğu konusunda daha net kurallara ihtiyacı vardır. Politika yapıcılar bu konuda hayati bir role sahiptir. Bunu tek başımıza yapamayacağımızı biliyoruz. Diğer şirketleri, insanlar için seçenekleri genişletmek ve veri taşınabilirliği yeniliğini ileriye taşımak için Veri Aktarımı Projesine katılmaya teşvik ediyoruz.” Facebook, açıklamadan anlaşıldığı üzere veri aktarım özelliğini daha fazla servis ile genişletmek istiyor. Büyük ihtimalle yakında Apple’ın iCloud ve Microsoft’un OneDrive servisi de Facebook’a entegre olacak. Bu veri aktarma özelliği ile beraber kullanıcıların sağlıklı bir şekilde veri aktarım işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Kullanım açısından son derece kolay olan ve kullanıcıların işini kolaylaştıran bu özellik bugün itibariyle kullanılacak. 


Facebook Messenger Rooms güncelleme aldıFacebook Messenger Rooms güncelleme aldı
iOS 14’ün önemli gizlilik koruma özelliğine Facebook'tan tepkiiOS 14’ün önemli gizlilik koruma özelliğine Facebook'tan tepki
Apple komisyon savaşlarında yeni cephe: FacebookApple komisyon savaşlarında yeni cephe: Facebook

PAYLAŞ