Facebook siyasi reklamlar için önlem alıyor - Haberler - indir.com

Facebook siyasi reklamlar için önlem alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-06 14:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Dünya genelinde en fazla kullanıcı sayısına sahip olan sosyal medya platformu Facebook, 3 Kasım 2020 tarihinde yapılması planlanan ABD başkanlık seçimlerinden önceki 7 gün içinde siyasi reklamlar ve kampanyalarına izin verilmeyeceğinin duyurusun yaptı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan kurucu ve CEO Mark Zuckberg “Bu her zamanki gibi bir iş değil” ifadelerini kullandı.

Facebook siyasi reklamlar için önlem alıyor

Atmış olduğu bir gönderide Zuckerberg, şirketin seçimlerden önceki haftadan itibaren siyasi reklamları kabul etmeyeceğini açıkladı. Ülkede potansiyel olarak sivil kargaşalara yol açabilecek bölünmelerden endişe duyduğunu ifade eden CEO, Facebook'un oylar sayılmadan önce zaferini ilan etmeye çalışacak adayların gönderilerini yasaklayacağını ifade etti.

Twitter otomatik alt yazı desteği sunmaya hazırlanıyorTwitter otomatik alt yazı desteği sunmaya hazırlanıyor

Bir diğer taraftan da atılan bu adımlar, firmanın gelecekte seçimlere bakış açısının ne olacağına dair benzer fikirler oluşturabilir. Zira Facebook, mevcut başkan Donald Trump'ın Kuzey Karolina eyaletinde seçmenlere yasa dışı şekilde iki kez oy kullanmalarını söyleyen videoları kaldırmıştı Ve ayrıca söz konusu videoların seçmen sahtekarlığına yol açarak politikalarını ihlal ettiğinden bahsetmişti.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ