Netflix'ten işini kaybeden set çalışanlarına 100 milyon dolarlık fon - Haberler - indir.com

Netflix'ten işini kaybeden set çalışanlarına 100 milyon dolarlık fon

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-23 19:31:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

En popüler dijital yayın platformlarından olan Netflix, dünyayı etkisi alan Corona virüsü salgını yüzünden işini kaybeden set çalışanları için 100 milyon dolarlık bir acil durum fonu oluşturduğunu açıkladı.

Dünyanın önde gelen dizi ve film platformu Netflix Corona virüsü salgının neden olduğu krizle baş etmek için çözümler geliştiriyor. Dünyanda 150 ülkeyi saran ve tüm sektörleri olumsuz olarak etkileyen COVID-19 salgını dizi ve film setlerini de vurmuş durumda. İşini kaybeden set çalışanları için 100 milyon dolarlık acil durum fonu ayırdığını açıkladı.

Google Chrome'a Netflix şifreni paylaşmayı sağlayan yeni bir eklenti geldi!Google Chrome'a Netflix şifreni paylaşmayı sağlayan yeni bir eklenti geldi!

Yaptığı basın açıklamasında eğlence sektöründe çalışanların saatlik ücetlerle çalıştığının altını çizen Netflix, şirket tarafından oluşturulan bu 100 milyon dolarlık fonun başta kendi yapımlarında çalışan kişiler olmak üzere sektör genelinde işsiz kalan diğer çalışanlar için harcayacağını duyurdu. Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Covid-19 krizi, birçok endüstri için yıkıcı etkiler yarattı. Hemen hemen tüm televizyon ve film yapımları küresel olarak sona erdi ve yüz binlerce çalışan işsiz kaldı. Bunların arasında elektrikçi, marangoz, şoför, saç ve makyaj sanatçısı ve daha birçok saatlik ücretle çalışan kişiler var. Bu yüzden, sektördeki sıkıntıya yardımcı olmak için 100 milyon dolarlık bir fon oluşturduk. Fonun çoğu, dünyadaki kendi prodüksiyonlarımızda çalışanlara destek vermek için kullanılacak." İfadelerini kullandı.

Netflix'e yeni bir özellik eklendi

Ayrıca şirket ayrılan 100 milyon dolarlık fonun 85 milyonun kendi yapımlarında çalışan ekiplere, 15 milyonun sektörün diğer çalışanlarına ve 1 milyon doların ise dizi ve sineme sektöründeki başlıca dernek ve kuruluşlara aktarılacağını da açıkladı.


İlgili uygulamalar
Sanal sinema özelliği sunan Netflix eklentisiSanal sinema özelliği sunan Netflix eklentisi
Netflix televizyondan nasıl izlenir?Netflix televizyondan nasıl izlenir?

PAYLAŞ