Netflix Türkiye'den hakkında resmi açıklama! - Haberler - indir.com

Netflix Türkiye'den hakkında resmi açıklama!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-06 19:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Netflix dün oldukça çarpıcı bir karar imza attı. Türkiye’deki kullanıcıları üzen bu kararla birlikte platformun sunduğu “30 ücretsiz deneme” sürümü kaldırılmış oldu. Platforma giriş yaparken gözlerden kaçmayan bu gelişmeyle ilgili Netflix’ten beklenen açıklama geldi.

Çevrimiçi yayın servislerinin önemi günden güne artıyor. Piyasadaki rekabetin artması şirketler üzerinde baskı oluştururken bunlara birde kullanıcı suistimalleri eklendiğinde durum iyice içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Bildiğiniz gibi sosyal medyada uzun bir süredir aylık uygun Netflix abonelikleri satılmakta. Bazı kullanıcılar bunu ticarete dönüştürebilmek için birden fazla platformda pek çok oturum açsa da, bazı kullanıcıların da platformların sunduğu deneme sürümlerini 1-2 TL gibi komik rakamlarla sattığı öğrenildi. İki seçenek halinde de etik olmayan bu davranış ise platformları ciddi önemler almaya zorluyor.

Netflix CEO’su “Netflix’e reklam gelecek mi?” sorusu hakkında açıklama yaptıNetflix CEO’su “Netflix’e reklam gelecek mi?” sorusu hakkında açıklama yaptı

Netflix suistimaller nedeniyle ücretsiz deneme sürümünü Türkiye'den kaldırdı!

Bu önlemleri alan içerik servislerinden birinin de Netflix olduğu tahmin ediliyordu. Kullanıcılara üç farkı abonelik seçeneği sunan platform bunların yanı sıra yeni kullanıcıların içerikleri inceleyebilmesi adına “30 günlük deneme” sürümü hakkı tanıyordu. Ancak bu ibare 05.02.2020 tarihi itibariyle kaldırıldı. Buda akıllara Netflix’in suistimaller nedeniyle böyle bir karar almış olabileceği gerçeğini getirdi. Dün akşam saatlerinde sosyal medyada çok konuşulan konuyla ilgili Netflix Türkiye resmi açıklama yaptı.

Netflix yeni kampanyalar düzenleyecek

Benzer bir yaklaşımı daha önce farklı ülkelerde de platform deneme sürümünün Meksika ve İngiltere gibi ülkelerde de kaldırıldığını belirtti. Deneme sürümünün kaldırılması hakkında suistimallere değinmeden bir açıklama yapan Netflix sözcüsü resmi açıklamasında “Platform olarak Türkiye’de yeni üyeler kazanmak ve onlara harika bir Netflix deneyimi sunmak için farklı kampanyalar planlıyoruz.” Sözlerine yer verdi


İlgili uygulamalar
Apple ve Netflix için yeni bir rekabet başlıyor!Apple ve Netflix için yeni bir rekabet başlıyor!
Netflix'e reklam gelecek mi?Netflix'e reklam gelecek mi?

PAYLAŞ