Netflix, Android'de daha az veri tüketimini sağlayacak AV1'i başlatıyor - Haberler - indir.com

Netflix, Android'de daha az veri tüketimini sağlayacak AV1'i başlatıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-06 23:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Güncellemelerle kullanıcılara daha iyi bir uygulama deneyimi sunmayı amaçlayan Netflix gün itibariyle AV1 codec bileşenini kullanmaya başlamış durumda. bu sayede sıkıştırılmış videolar yayınlamaya başlayan Netflix bu sayede Anrdoid cihazlarda yüzde 20 oranında veri tasarrufu sağlayacak!

Android sürümünde AV1 kullanmaya başlayan platform diğer uygulamalarında da AV1 kullanmaya başlayacağını açıkladı. Gün itibariyle AV1 kullanmaya başlayan Netflix’in bu kararı almasındaki en büyük etken daha az veri tüketimi sağlaması. Mobil uygulamasını sık kullananlar için bu uygulamanın daha iyi olacağının altını çizen platform AV1’in arttırılmış sıkılaştırma verimliliği sağladığını ve bu sayesinde daha az veri harcanmasını sağladığını belirtiyor.

Apple ve Netflix için yeni bir rekabet başlıyor!Apple ve Netflix için yeni bir rekabet başlıyor!

Netflix ilk kez global kullanıcı istatistiklerini paylaştı

VP9’un yerini alması için geliştirilen AV1 video codec bileşeni Amaozon Prime, Netflix ve Google gibi büyük içerik sağlayıcılarının da bir parçası olduğu “Açık Medya İttifakı” tarafından kısa bir süre önce geliştirildi. Gün itibariyle “Açık Medya İttifakı” tarafından desteklenen AV1’in dav1 kod çözücüyü kullandığını açıklayan Netflix dav1d kod çözücüyü platformdaki içeriklere 10 bit renk içeriği oynatabilecek biçimde optimize ettiğini dile getirdi.


İlgili uygulamalar
Netflix'e reklam gelecek mi?Netflix'e reklam gelecek mi?
Netflix suistimaller nedeniyle ücretsiz deneme sürümünü Türkiye'den kaldırdı!Netflix suistimaller nedeniyle ücretsiz deneme sürümünü Türkiye'den kaldırdı!

PAYLAŞ