Netflix ilk kez global kullanıcı istatistiklerini paylaştı - Haberler - indir.com

Netflix ilk kez global kullanıcı istatistiklerini paylaştı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-18 17:59:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler dizi ve film platformu olan Netflix, dünya çapındaki kullanıcı istatistiklerini ilk kez yayınladı! Açıklanan verilere göre Netflix’in Kanada ve ABD dışındaki kullanıcı rakamları ciddi bir yükseliş yaşıyor! 

1997 senesinde internet üzerinden film kiralamaya imkan tanıyan bir platform olarak sektöre giriş yapan ardından bunu abonelik sistemine dönüştürerek kendi içeriklerini üretmeye başlayan Netflix dünya çapındaki kullanıcı istatistiklerini ilk defa kamuoyuna duyurdu. “Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu”na (SEC) bilgi veren şirket Orta Doğu, Latin Amerika Afrika; Asya/Pasifik ve Kanada bölgelerindeki kullanıcı istatistiklerini paylaştı. Platformun paylaştığı rakamlar uluslararası pazarda oldukça etkileyici olsa da, Netflix için Kanada ve ABD'deki rekabetin nasıl geçeceği merak ediliyor.

Netflix, büyümek için 2 milyar dolar borçlanmayı planlıyorNetflix, büyümek için 2 milyar dolar borçlanmayı planlıyor

Netflix'in merakla beklenen kullanıcı istatistikleri;

Son dönemlerde kendine ciddi rakipler edinen Netflix’in yayınladığı istatistikler platformun Amerika Birleşik Devletleri dışındaki pazarlarda da ne kadar önemli bir noktaya geldiğini gözler önüne serdi. Açıklanan verilere göre platformun 158 milyon kullanıcının büyük bir kısmı ABD dışında yer alan ülkelerden oluşuyor. 

Büyümesini yüzde 90 oranla ABD dışındaki ülkelerden sağlayan Netflix’in 2017 senenin ilk çeyreğinden bugüne Avrupa bölgesindeki kullanıcılarının sayısı yüzde 140 gibi ciddi bir artışa sahip. Asya/Pasifikte’de 2017’deki kullanıcı sayısını üçe katlamayı başaran platform aynı dönemde Latin Amerika’daki aktif kullanıcı sayısı 15.4 milyonken bu rakam 2019 itibariyle 29.4’e çıkmış durumda. 

Netflix insanlar tarafından oluşturulan koleksiyonları test ediyor

Seneler içerisinde hızla büyüyerek kendi alanında pazarı yönlendiren Netflix’in Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri’inde 2019’un üçüncü çeyreği itibariyle 67.1 milyon aktif kullanıcı bulunuyor. Açıklanan veriler platformun ABD ve Kanada’da 2017 yılının ilk çeyreğinden beri yüzde 23 oranında artış sağladığını gözler önüne seriyor. Bu rakam her ne kadar az gibi görünse de platform dış ülkelerde oldukça popüler. 

Disney, Apple ve Netflix arasında rekabet kızışıyor 

Bildiğiniz üzere Netflix’in yakaladığı başarıyı bu pazara rakiplerini davet etmiş ve geçtiğimiz dönemlerde Disney+, HBO Max ve Apple Tv patronlarının çıkmasıyla teknoloji ve medya devi şirketlerde pazardan payını almak için sıkı bir rekabete başlamışlardı. Bu markaların çıkışı platformun ABD ve Kanada bölgesinde kullanıcı sayısını azaltabilecek bir etkiye sahip olduğundan, dış ülkelerde daha güçlü olan Netflix’in ABD ve Kanada dışında bir büyümeye odaklanabileceği söyleniyor. 

Netflix Masaüstü İçin Pop-Out Özelliğini Deniyor

Hatırlarsanız geçtiğimiz dönemlerde Disney, yeni platformun hizmete başlamasıyla 10miyondan fazla giriş aldığını ve günümüzde Disney+’ya 22 milyon farklı mobil cihaz üzerinden giriş yapıldığı açıklanmıştı. Bunun yanı sıra 4K HDR video ve Dolby Atmos ile bu alanda yeni bir dönem başlatan Apple’ın Apple TV’'si de görüntü ve ses kalitesi açısından kullanıcılarından tam not aldı. Tüm bu faktörler değerlendirildiğinde Netflix’in pazardaki gücünü kaybetmemek için dış büyümeye önem vermesinin mantıklı olduğu düşünülse de, platformun ABD ve Kanada’da zorlu bir rekabet döneminden geçeceği kesin gibi duruyor. Markalar arasındaki rekabetin nasıl şekilleneceğini ilerleyen dönemlerde göreceğiz. 


İlgili uygulamalar
Netflix izleme geçmişi nasıl silinir?Netflix izleme geçmişi nasıl silinir?
Kullanıcılarının merakla beklediği özellik nihayet Netflix'e geliyorKullanıcılarının merakla beklediği özellik nihayet Netflix'e geliyor

PAYLAŞ