Microsoft Word, Excel ve PowerPoint'i tek uygulamada birleştirdi - Haberler - indir.com

Microsoft Word, Excel ve PowerPoint'i tek uygulamada birleştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-19 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Microsoft’un yeni geliştirdiği uygulama Office uygulamalarını aynı çatı altında topladı.

ABD merkezli yazılım devi Microsoft bir süredir dünya çapında en popüler servislerinden biri olan Office uygulamalarının mobil sürümlerine yoğunlaşmış bulunuyor. Geçtiğimiz hafta iOS için geliştirdiği Office uygulamalarının tasarımını güncelleyerek kullanıcılara daha sade bir tasarım sunan şirketin yeni hamlesi Android için geliştirdiği uygulamaları tek bir çarı altında toplamak oldu.

MS Office muadili mobil uygulamalarMS Office muadili mobil uygulamalar

Yazılım devinin Android ekosistemi için yaptığı bu değişiklikle birlikte Office uygulamaları çok daha işlevsel bir hala geliyor. Artık Android kullanıcıları en çok ihtiyaç duydukları Office uygulamalarından Word, Excel ve Powerpoint’i tek bir çatı altında erişim sağlayarak, hangi servisi kullanmak istediklerini uygulama içerisinden seçebilecekler.

Microsoft Word, Exel ve PowerPoint uygulamalarını bir araya getirdi!

Uzun bir süredir bu çalışmanın üzerinde çalıştığı bilinen Microsoft geçtiğimiz sene Kasım ayında yeni Office önizleme sürümüyle bunu gözler önüne sermişti. Uzun bir sürecin ardından nihayet çalışmalarını bitiren şirket yenilediği Office uygulamalarını Play Store üzerinden kullanıcılara sundu. Henüz beta sürüm olarak sunulan uygulama sahip olduğu özelliklerle kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak.

İOS cihazlar için birleşik bir Office uygulaması planlanıyor

Yeni tasarlanan Office uygulamalarının işlevleri Word, Excel ve PowerPoint işlemleriyle de sınırlı değil. Kullanıcıların belgeleri okuması ve düzenlemesinin yanı sıra farklı noktalarda da kolaylıklar sunan yeni Office uygulaması daha hızlı bir şekilde not almayı sağlıyor. Alınan notları Windows 10’nun “Yapışkan Notlar” uygulamasıyla da senkronize edebilme özelliğine sahip olan yeni Office uygulaması elektronik tablolar dahil görüntülerden metin arama, PDF’leri okuma ve imzalama özellikleri sunuyor. Bunun yanı sıra akıllı telefonların kamerasıyla görüntüleri tarama ve yakındaki cihazlara aktarabilme özelliğine sahip olan yeni Office uygulamasının kararlı sürümünün birkaç yeni özellikle sunulması bekleniyor.

Şuan sadece Android sürümü yayınlanan uygulamanın iOS sürümünün ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz belli değil. Ek olarak uygulama henüz Android tabletlerde de iyi bir performansa sahip değil. Ancak uygulamanın hala geliştirme aşamasında olduğunu unutmamak gerek. Tablet kısmındaki arayüz sorunun kararlı sürümle birlikte ortadan kalkması bekleniyor. Microsoft’un yeni uygulaması hakkında gelişmelerden haberdar oldukça sizleri de bilgilendirmeye devam edeceğiz.

 


Microsoft Office 365'e önemli yenilikler geldiMicrosoft Office 365'e önemli yenilikler geldi
Microsoft, Mobil Office uygulamalarının tasarımlarını yenilediMicrosoft, Mobil Office uygulamalarının tasarımlarını yeniledi

PAYLAŞ