Microsoft Office 365'e önemli yenilikler geldi - Haberler - indir.com

Microsoft Office 365'e önemli yenilikler geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-06 15:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft, Office 365 platformuna yeni özellikler kazandırmaya devam ediyor. Şimdi ise Excel tarafında betik hazırlayabilme, Cortana’da günlük brifing ve Yammer ile My Analytics bileşenlerinin daha uyumlu ve entegre olması gibi önemli iyileştirmeleri bulunuyor. Microsoft’un yıllardır piyasada klasik olarak yer alan Office yazılımlarını bulut altyapısına taşıması ile beraber daha sonrasında eklemiş olduğu çalışma bileşenleri ile ortaya Office 365 platformu çıkartmış oldu. Microsoft’un önemli bir gelir kaynağı haline dönüşen Office 365 platformu bu hafta içerisinde önemli bazı yenilikler kazanmış oldu.

Microsoft Office 365 Yenilikleri

İOS cihazlar için birleşik bir Office uygulaması planlanıyorİOS cihazlar için birleşik bir Office uygulaması planlanıyor

Yeniliklerden ilki olarak iPhone cihazlar için Excel, World ve PowerPoint uygulamalarını tek bir isim altında toplayan Microsoft Office uygulaması oldu. Uygulama ayrıca OneNote ve Lens tarama sayfalarını da tek tıklama ile açmanıza olanak sağlıyor. Henüz Testflight tarafından test sürecinde olan Microsoft Office uygulamasının gelecek yıl ile beraber kullanımda olması hedefleniyor. Diğer yandan büyük işletmelere kendi içerisinde bir sosyal ağ kurmasını sağlayan Microsoft Yammer artık SharePoint ve Outlook ile daha iyi bir şekilde entegre ediyor. Ayrıca video paylaşımları ve canlı yayınlar da mümkün bir hale geliyor.

Outlook tarafında randevu yönetim bileşeni MyAnalytics yeni güncelleme ile beraber randevu ve takvim takip tarafı daha da gelişmiş oluyor. Epostalarını gönderimi alıcının ofisinin gelişine kadar ertelenebilecek. Microsoft Excel tarafında doğal dil girdilerini algılama güncellemesi olacak. Kullanıcılar bir formül yazmak yerine veriler ile ilgili sorular sorabilecekler. Diğer yandan betik dillerini destekleyen Excel’de artık kayıt yaparak betik hazırlayabilme özelliği de yıl sonunda sunulmuş olacak.

Cortana ise günlük randevu, hatırlatıcı ve dökümanları toplayacak bir brifing özelliğine Aralık ayında sahip olacak. Office kazanmış olduğu bu yeni özellikler ile geliştirilmeye devam ediliyor.  


Microsoft, Office 2010 desteğini sonlandırıyorMicrosoft, Office 2010 desteğini sonlandırıyor
Yeni Microsoft klavyelerinde Office ve Emoji tuşları olacakYeni Microsoft klavyelerinde Office ve Emoji tuşları olacak

PAYLAŞ