Microsoft arama motoru Bing'in logosunda değişikliğe gitti - Haberler - indir.com

Microsoft arama motoru Bing'in logosunda değişikliğe gitti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-02 21:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bing arama motorunu için yeni bir logo tasarımına kullanmaya karar veren Microsoft akıcı tasarım (Fluent Desing) alanında markalaşmaya çalışıyor.

 2017 senesinde Microsoft tarafından geliştirilen Fluent Design tasarım dili artık daha çok alanda karşımıza çıkacak gibi duruyor. Değişimin temellerini 2018 senesinde atan ve modernlikten ilham alan ABD’li yazılım devi, Office paketi için hazırladığı simgeleri akıcı tasarımdan ilham alarak tasarlamaya başlamıştı. Ardından 2019 senesinde 100’den fazla simgeyi yeniden tasarlamaya karar veren şirket bu yıl Windows 10 işletim sistemindeki klasik simgeleri de modern simgelerle değiştireceğini açıklamış hatta bunun ilk adımlarını da atmışı.

Microsoft Windows 10'un bazı yeni özelliklerini gösteren bir video yayınladıMicrosoft Windows 10'un bazı yeni özelliklerini gösteren bir video yayınladı

Bing arama motorunun logosu değişti

Gün geçtikçe Fluent Design’den daha çok ilham almaya başlayan şirket bugün Bing arama motoru için yeni bir logo yayınladı. Bing’in logosu artık keskin köşelere sahip olmasa da, daha kıvrımlı hatlarıyla ön plana çıkıyor. Yeni logonun tasarım açısından bir derinlik barındırdığı da gözle görüşür detaylardan ancak yine de yeni tasarımın eski tasarımla büyük bir farka sahip olmadığı da bir gerçek.

Microsoft uygulama simgelerini güncellemeye başladı

Yeni logosunu kullanıcıların küçük bir kısmı ile A/B testine tabi tutan şirket henüz logo değişikliği için resmi bir açıklama yapmadı. Şimdilik Microsoft’un yeni tasarımı kullanıp kullanmayacağında A/B testinin sonucu belirleyici olacak gibi duruyor.

Daha önceki logo tasarımlarında daha sert çizimler tercih eden şirket, önceki logolarında sarı ve yeşil renkleri tercih etmişti. Şirketin sürekli renk değişikliği yapmasındaki neden ise ürünü tek bir Microsoft logosunda birleştirme amacı. Yeni logo tasarımının arama motorunun pazar payını arttırmaya nasıl bir etki edeceği henüz bilinmez ama yeni logonun eski tasarımlara göre çok daha şık durduğu bir gerçek. Microsoft hakkındaki gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Microsoft hisse değerini 1 trilyon dolara çıkardı!Microsoft hisse değerini 1 trilyon dolara çıkardı!
Microsoft Windows 10'dan denetim masasını kaldırabilir!Microsoft Windows 10'dan denetim masasını kaldırabilir!

PAYLAŞ