Microsoft Windows 10'dan denetim masasını kaldırabilir! - Haberler - indir.com

Microsoft Windows 10'dan denetim masasını kaldırabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-27 10:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir Windows 10’daki hataları düzeltemye ve kullanıcı deneyimini iyileştirmeye çalışan Microsoft yeni işletim sisteminden “Denetim Masası”nı tamamen kaldırmayı planlıyor.

Windows 10’nu piyasaya sürdüğünden beri pek çok değişiklik yapan Microsoft’un “Deneyim Masası”nı kaldırarak tüm içerik ayarlarını “Ayarlar” uygulaması üzerine taşımayı planladığı bir süredir biliniyordu. Ancak şirketin bu adımı atıp atmayacağı belirsizliğini koruyordu. Bugün gelen yeni bilgilere göre yazılım devi artık bu adımı atmaya çok yakın.

Microsoft Windows 10'un bazı yeni özelliklerini gösteren bir video yayınladıMicrosoft Windows 10'un bazı yeni özelliklerini gösteren bir video yayınladı

Kullanıcılara sunduğu klasik Windows deneyimini daha modern bir hale getirmeyi planlayan şirket bunun için geleneksel tasarımın bir parçası olan “Denetim Masası”nı kaldırmak istiyor. “Rafael Rivera” isimli bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan bilgilere göre Microsoft “Denetim Masasını” ve içerisinde yer alan bazı sayfaları “Ayarlar” uygulamasını taşımayı bu sayede kullanıcılarına daha modern bir arayüz sunmayı planlıyor.

Microsoft "Denetim Masası"ndan kurtulmak istiyor

Şirketin bu yöndeki isteği uzun bir süredir bilinse de daha önce bu söylenti kullanıcıların tepkisini çekmişti. Bazı kullanıcılar değişimin iyi olabileceğini düşünürken, bazı kullanıcılar da böyle köklü bir değişimin tüm deneyim alışkanlıklarını aksatmasından korkuyorlar. Son dönemlerde de Microsoft’un güncelleme yeni özellikler de pek başarılı olamadığını düşünürsek bu çekimser kullanıcıların bu durumdan da olumsuz etkilendiğini söyleyebiliriz.

2004 versiyonuyla Windows 10'a gelecek yeni özellikler

Daha önce “Denetim Masası”nda sunulan bazı özellikleri “Ayarlar” uygulamasına taşımaya başlayarak projeni ilk adımı atan şirket son yayınladığı güncellemelerle “Ayarlar” uygulamasını daha fazla seçenekle destekledi. Rivera bu değişikliğin Windows Insider yapı 19587'de uygulandığını belirtti.

Ancak güncellemelerle eklenen özelliklere bakacak olursak Microsoft “Ayarlar” uygulamasına oldukça yava bir geçiş yapıyor. Şirketin bu stratejisinin arkasında kullanıcıların alışkanlıklarını bir anda bozmadan onları “Ayarlar” uygulamasını kullanmaya alıştrmak ve bu değişime tepki gösterecek kitle fark etmeden geçiş yapmak yatıyor.

 


Microsoft bulut hizmetlerindeki yükü yönetebilmek için yeni strateji belirlediMicrosoft bulut hizmetlerindeki yükü yönetebilmek için yeni strateji belirledi
Microsoft hisse değerini 1 trilyon dolara çıkardı!Microsoft hisse değerini 1 trilyon dolara çıkardı!

PAYLAŞ