2020'de Whatsapp desteğin kesileceği telefonlar - Haberler - indir.com

2020'de Whatsapp desteğin kesileceği telefonlar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-09 22:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp’tan yapılan yeni açıklama ile beraber şirket 31 Aralık 2019 tarihi ile beraber birçok akıllı telefon desteğini sonlandıracağını açıkladı. Yapılan açıklama ile beraber artık Windows Mobile, iOS 7 ve Android 2.3.7 ve daha altında işletim sistemi kullanan cihazları desteklemeyeceğini belirtti. Akıllı telefon pazarındaki mesajlaşma servisleri arasında piyasayı domine eden şirket, yakın zamanda bazı kullanıcıları için desteğini kesiyor. Bu açıklamış olduğu işletim sistemlerine destek kesmesi ile beraber milyonlarca akıllı telefonda WhatsApp kullanılamaz bir hal alacak.

WhatsApp 2020’de bu cihazlar için desteğini sonlandırıyor

Google Fotoğraflar'a WhatsApp özelliği geldiGoogle Fotoğraflar'a WhatsApp özelliği geldi

Konu hakkında açıklamalar WhatsApp’ın Destek sayfasından geldi. Yetkililer tarafından 31 Aralık 2019 ile beraber desteğin son bulacağı akıllı telefonları açıkladılar. Yapılan açıklamalar ile beraber milyonlarca cihazın WhatsApp desteğinin biteceği anlamına geliyor. Buna göre Windows Mobile işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlar WhatsApp kullanamayacak. Diğer yandan iOS 7’den daha düşük kalmış olan iPhone modelleri de güncelleme yapması gerekecek. Android cephesinde ise 2.3.7 ve altındaki cihazlar WhatsApp’tan mahrum kalacaklar. Bu sistemler için desteğin tam kesilmesi ise 1 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Desteğin kesilmesi ile beraber uygulama kullanılabilecek. Ancak uygulamanın silinmesi durumunda ise yeniden WhatsApp yüklemek istediğinizde bu mümkün olmayacak. Bu işletim sistemi sahipli cihazlarda WhatsApp var ise kullanmayı sürdürebileceksiniz. WhatsApp tarafından yapılan açıklamada bu alınan kararın, popüler işletim sistemlerinin daha fazla tüketiciye ulaşmak yönünde olduğu belirtiliyor. Eski işletim sistemleriyle zaman kaybetmekten çok güncel versiyonlar ile çalışmak istiyorlar. Ayrıca eski işletim sistemlerinin WhatsApp’ın yeni özelliklerini desteklemesi için de oldukça yetersiz olduğu belirtiliyor.

Uygulama geliştirilmeye devam ederken bu sayede yeni özellikler de kazanmaya devam ediyor. Bakalım ilerleyen dönemlerde hangi cihazlar için de destekler bitecek göreceğiz.  


WhatsApp toplu mesajlaşma bugün itibariyle yasaklanıyorWhatsApp toplu mesajlaşma bugün itibariyle yasaklanıyor
WhatsApp açılırken görünen ‘Facebook’ yazısının nedeni açıklandıWhatsApp açılırken görünen ‘Facebook’ yazısının nedeni açıklandı

PAYLAŞ