iPhone, 2020'de ekranda parmak izi sensörü ile mi gelecek? - Haberler - indir.com

iPhone, 2020'de ekranda parmak izi sensörü ile mi gelecek?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-06 19:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknolojik gelişmelerin akabinde akıllı cep telefonlarda birbirinden farklı özellikler ile gelişmeye başladı. Ekran kasa oranına önem veren üreticiler ön kamera ve tuş takımlarını ekran kısmından kaldırmaya yönelik çalışmalar yürüttü. Bunun sonucu olarak da ekran  kasa oranı yüksek akıllı cihazlar ile karşılaşır olduk. Hal böyle olunca parmak izi okuyucuların ekranda yer aldığını görüyoruz. Birçok akıllı cep telefonu üreticisi bu özelliği kullanmaya başlasa da Apple kullanmayı tercih etmeyen şirket arasındaydı. Bildiğiniz üzere Apple tasarım olarak pek fazla değişikliğe giden bir şirket değil, özgün tasarımı geleneksel olarak devam ettirmeyi tercih ediyor. Fakat 2020 yılında Qualcomm'un ekrandan parmak izi sensörlerini kullanmayı tercih eden bir cihaz ile karşılaşabiliriz. 

Parmak izi sensörü ekranda olan iPhone

Geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde Apple'ın başarılı analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın 2021 yılı içerisinde iPhone akıllı cep telefonlarında ekran kısmına Touch ID sistemlerinin geleceğini dile getirmişti. Ek olarak ise bu ekrandan parmak izi sensörlerinin ise Qualcomm'dan satın alınacağı aktarılmıştı. Konu ile ilgili elde edilen son bilgilere baktığımızda ise ekrandan parmak izi sensörlere sahip iPhone'lar için 2021 yılını beklememize gerek kalmayacak gibi gözüküyor. Söz konusu cihazlar 2020 yılında raflarda yerini alabilir. Bilgiler arasıdna, şirketin Tayvanlı dokunmatik ekran sistemleri üreticisi GIS ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve bu sensöre sahip bir iPhone üretme potansiyellerinin olduğu hakkında bir konuşma yapıldı. 

Apple online mağazasından müşteri yorumlarını kaldırdıApple online mağazasından müşteri yorumlarını kaldırdı

Daha önce ortaya çıkan söylentilerde olduğu gibi Apple'un Qualcomm üretimi ultrasonik parmak izi sensörü sistemini yeni nesil iPhone'larda kullanmayı planladıkları bilgisi mevcuttu. Qualcomm'un bir önceki modele göre 17 kar daha büyük olan 3D Sonic Max sensörünün tanıtımını da daha yeni yaptığını söyleyelim. Aynı zamanda, yine geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde Apple'ın ekrandan parmak izi teknolojisi hakkında çeşitli testler yaptığına dair bilgiler de gündeme gelmişti. Hatta cihazlarda hem Face ID hem de parmak izi sensörünün olacağı iPhpone modellerini birlikte sunacakları söyleniyordu. Apple'ın uzun yıllardır özgün tasarımını koruyarak ürettiği iPhone modellerini rakiplerinin gerisinde kalmamak adına değiştirip değiştirmeyeceği oldukça merak edilen bir konu. Ufak tefek tasarım değişiklikleri olsa da büyük oranda bir değişiklik henüz söz konusu olmadı. Gelecek yıllarda bunun olup olmayacağını göreceğiz. 

 


Apple'ın 2020 iPhone satış hedefi belli oldu!Apple'ın 2020 iPhone satış hedefi belli oldu!
Apple, iPhone üretimini Çin'den kaydırıyorApple, iPhone üretimini Çin'den kaydırıyor
Apple, Intel'in mobil modem departmanını satın aldıApple, Intel'in mobil modem departmanını satın aldı

PAYLAŞ