macOS giriş ekranı nasıl özelleştirilir? - Haberler - indir.com

macOS giriş ekranı nasıl özelleştirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-02 08:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın bilgisayar serisi olan macOS modellerde masaüstü, uygulama tepsisi ve birçok kısım giriş ekranı da dahil olmak üzere yönetilerek kişiselleştirilebiliyor. Hem masaüstü hem de mobil işletim sistemleri eskiye göre çok daha kişiselleştirme özelliklerine sahip durumdalar. Masaüstü tarafında Windows 10 ve macOS Catalina için bu durumları görüyoruz. Uygulama tepsisi, menü çubuğu veya tüm masaüstünüzü dilediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz. Fakat macOS için giriş ekranı da kullanıcının istekleri doğrultusunda düzenlenebiliyor ve kişiselleştirilebiliyor. Ek güvenlik için giriş yaparken kullanıcı adı ve şifre bölümü sizleri karşılıyor. Ancak şifre kısmında ipucu gibi detayları da görebilmek için yine bu ekranı düzenlemeniz gerekiyor. Gelin şimdi macOS giriş ekranı nasıl özelleştirilir tüm detaylarıyla bakalım.

macOS Giriş Ekranı Nasıl Özelleştirilir?

MacOS Kullanan Cihazlarda Ciddi Güvenlik Açığı Tespit EdildiMacOS Kullanan Cihazlarda Ciddi Güvenlik Açığı Tespit Edildi
  • Giriş ekranı ayarları Sistem Tercihleri bölümünde bulunuyor. Bu ayarlar, otomatik oturum açmayı etkinleştirme, kontrol düğmesini göstermek, kullanıcı listesi görüntüleme ve VoiceOver’ı açmak gibi bazı ayarları barındırıyor.
  • Bunun için Apple simgesine basarak Sistem Tercihleri’ne oradan ise Kullanıcılar ve Gruplar seçeneğine girmek gerekiyor. Giriş ekranı değişiklikleri öncesinde, Kullanıcılar ve Gruplar tercihlerinin kilidini açmanız gerekiyor. Bunu ise sol alt köşedeki kilit simgesine tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.
  • Sol alt kısımdan Oturum Açma Seçenekleri’ne tıklayın ve gelen sayfada sağ tarafıntan giriş ekranında kullanmak istediğiniz seçenekleri seçebilirsiniz.
  • Seçeneklerin en üstünde otomatik giriş seçeneği bulunuyor. Otomatik giriş özelliğini açın ve etkinleştirmek için hesap adı ve şifresini girin. FileVault’u açtıysanız ise otomatik oturum açma varsayılan olarak devre dışı kalacaktır.
  • Giriş penceresini gösterme tarafında seçenekleri yine aynı pencereden ayarlayabiliyorsunuz. İsterseniz kullanıcı listesinden de seçim yapabilirsiniz.
  • Yine yeniden başlat, kapat ve uyku düğmelerini gösterip göstermemeyi de bu seçeneklerden düzenleyebilirsiniz.  
  • Yanlış 3 şifre girildiği zaman şifre ipucunun görülmesini sağlayabilirsiniz.
  • Kullanıcılar arasında hızlı geçiş için bir seçenek tanımlayabilirsiniz.

Giriş Ekranına Özel Mesaj Ekleyin

Giriş ekranına bir giriş cümlesi ekleyebilirsiniz. Bu noktada Apple menüsü, Sistem tercihleri, Güvenlik ve gizlilik adımlarını izleyebilirsiniz. Burada Genel sekmesinde yer alan “ Kilit ekranında görünecek iletiyi ayarların” bölümünü onaylayın.

macOS Profil Fotoğrafını Değiştirin

Giriş ekranındaki profil fotoğrafınızı düzenlemek için Apple menüsü > Sistem Tercihleri >Kullanıcılar ve Gruplar üzerinden Düzenle seçeneği ile profil görüntünüzü güncelleyebilirsiniz.

Apple Watch ile macOS’a Giriş Yapmak

Mac cihazınızda kilidi Apple Watch cihazınız ile uzaktan bir şekilde açabilirsiniz. Ayarlamak için Apple menüsü Sistem Tercihleri > Güvenlik ve Gizlilik üzerinden Genel sekmesine gelin. Seçeneklerde yer alan uygulamaların ve mac’inizin kilidini açmak için Apple Watch’u kullan seçeneğini onaylayın. Özelliği aktif ettikten sonra artık Apple Watch cihazınız ile kilit açabilirsiniz.


macOS Catalina Açık Betası YayındamacOS Catalina Açık Betası Yayında
Apple'dan Macos Mojave için kritik güncelleme yayınlandıApple'dan Macos Mojave için kritik güncelleme yayınlandı

PAYLAŞ