MacOS Kullanan Cihazlarda Ciddi Güvenlik Açığı Tespit Edildi - Haberler - indir.com

MacOS Kullanan Cihazlarda Ciddi Güvenlik Açığı Tespit Edildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-29 09:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın bilgisayar modelleri için sunmuş olduğu macOS işletim sisteminde ciddi bir güvenlik açığı tespit edildi. Uzun süredir olduğu tespit edilen bu açığın neden daha öncesinde belirlenmediği ise oldukça şaşırttı. Güvenlik uzmanı olan Filipo Cavallarin tarafından söz konusu güvenlik açığı tüm detayları ile keşfedilmiş durumda. Söz konusu bir zararı kod içeren bir ZIP dosyasını macOS sisteminizde açtığınız zaman sizlerin cihazınıza da bulaşmış oluyor. Bu noktada MacBook veya herhangi bir Mac cihazınıza dışarıdan gelen dosyaları açarken dikkat etmeniz gerekiyor.

MacOS’ta Ciddi Güvenlik Açığı

MacBook ya da iMac'lerin Adı Nasıl Değiştirilir?MacBook ya da iMac'lerin Adı Nasıl Değiştirilir?

Güvenlik uzmanı tarafından bu sorunun macOS’un ağ paylaşımlarını yönetme şeklinde ve bu bağlantıları güvenli saymasından ötürü kaynaklanıyor. Öyle ki sistemi, ZIP dosyasının güvenli olduğunu düşünüyor ve dosyayı açmaya ikna ediyor. Bu noktada ise hackerlar tarafından sistem kendilerine izin verdiği için diledikleri kodu ZIP dosyasına entegre edebiliyorlar. Söz konusu zararlı ZIP dosyasını kullanıcı açmaması durumunda bir güvenlik sorunu teşkil etmiyor. Fakat Gatekepper’ın güvenlik önlemlerinin bu seviyede aşılması oldukça önemli bir durum olarak gözüküyor. Bu durum işletim sistemi fark etmeksizin, gelen tüm dosyaları kontrol etmemizi ortaya çıkarmış oluyor.

Cavallarin tarafından Apple’ı güvenlik açığı için 90 gün önce bilgilendirdiğini belirtiyor. Ayrıca kendisine sorunun giderileceğine dair bilgi verildiğini de ifade ediyor. Fakat söz konusu sorun macOS 10.14.5 sürümü ile beraber hala devam ediyor. 90 günlük bir bildirim süresinden sonra Apple’ın hala sorunu düzeltmesi bekleniyor.


Nvidia, MacBook'lardan 7 Kat Daha Hızlı Olduğunu İddia Ettiği Dizüstülerini TanıttıNvidia, MacBook'lardan 7 Kat Daha Hızlı Olduğunu İddia Ettiği Dizüstülerini Tanıttı

PAYLAŞ