Apple'dan Macos Mojave için kritik güncelleme yayınlandı - Haberler - indir.com

Apple'dan Macos Mojave için kritik güncelleme yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-02 11:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın teknoloji devi olan Apple hız kesmeden yeni projelerine devam ediyor. Yeni projelere yoğunlaşırken eski cihazlarındaki yazılım sorunlarını da hızlı bir şekilde iyileştirmeye çalışan Apple kullanıcıların son dönemlerde sıklıkla problem yaşadığı Mac’lerde ki uyku modu problemi için, Apple, Mojave 10.14.6’e ek bir yama yayınladı. 

MacOS Mojave “Uyku Modu” problemi çözüldü 

Apple iCloud'a giriş için Face ID ve Touch ID kullanımını test ediyorApple iCloud'a giriş için Face ID ve Touch ID kullanımını test ediyor

MacOS Majove İle Gelen 7 Gizli Özellik

Hatırlarsanız Apple geçtiğimiz Nisan ayında MacOS Catalina’yı kullanıcılarına duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde beta sürümü yayınlanan Catalina Appe’lın son dönemlerde en çok uğraş verdiği projelerden biri. Catalina’yı geliştirmeye devam eden Apple, Mojave’de ortaya çıkan soruları da düzelmek için yeni çalışmalarına devam ediyor. Bugün yazılım hatasını kalıcı bir şekilde gidermek için MacOs Mojave’ye yazılım güncellemesi yayınlayan Apple, yeni güncellemeyi kullanıcılara perşembe günü dağıtmaya başladı. 

macOS Mojave vs. Yeni Windows 10 Güncellemesi

Mojave güncellemesi genel olarak küçük bir güncelleme gibi görünse de, aslında Apple’ın yaşadığı en önemli sorunu çözmeye yönelik olmasıyla kullanıcılar açısından da önemli bir güncelleme. Kullanıcıların Mac’lerde uyku modundan uyanma esnasında yaşadığı performans kayıpları, bazı kullanıcıları Mac’leri uyku modundan çıkarılmamasıyla da sonuçlanabiliyordu. Apple’ın kalıcı olarak sunduğu Mac’leri uyku modundan uyanma performansını yükselten düzeltmeye yönelik. 

Temmuz ayında kullanıma açılan MacOS Mojave’in otomatik güncellemesini almayan kullanıcıların ise, “Sistem Tercihleri” menüsünden “Yazılım Güncellemesi” kısmına girerek güncelleme kontrollerini yapmaları gerekiyor. Apple'ın Catalina'nın tam sürümünü ne zaman kullanıcılarla paylaşacağı yönünde ise şuanda net bit bilgi yok.


Apple'ın kullanım kılavuzu 57 bin liraya satılıyorApple'ın kullanım kılavuzu 57 bin liraya satılıyor
Apple bazı Macbook modellerini satıştan kaldırdıApple bazı Macbook modellerini satıştan kaldırdı

PAYLAŞ