Katlanabilir iPhone için dayanıklı ekran patenti - Haberler - indir.com

Katlanabilir iPhone için dayanıklı ekran patenti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-28 14:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın katlanabilir iPhone modeli ile ilgili yapmış olduğu çalışmaların detayları gündeme gelmeye devam ediyor. Kısa bir süre önce de Apple'ın yapmış olduğu patent başvurusunun detayları gün yüzüne çıktı. Bu patent başvurusundan anlaşıldığı üzere Apple, daha dayanıklı bir katlanabilir ekran konusunda ciddi çalışmalar gerçekleştiriyor. 

Katlanabilir iPhone'larda dayanıklı ekran yer alacak

Konuyla ilgili olarak ilk belirtilmesi gereken konu Apple'ın yeni patent başvurusu hem yatay hem de dikey olarak katlanabilen akıllı telefon modelini de kapsıyor olmasıdır. Bu da Apple'ın Samsung gibi iki farklı yapıdaki katlanabilir mobil cihaz ile ilgili yeni çalışmalar yaptığı anlamına geliyor. Söz konusu bu patentlerin temel noktası ise ekranın katlanma bölümünde yer alan çizgileri ve kırılmaları önlemek oluyor. Esnek ekranları daha dayanıklı hale getirecek ancak katlanmalarına herhangi bir önlem teşkil etmeyecek bir ekran kaplaması ile ilgili detaylar bulunuyor. 

iPhone 13 özellikleri belli olmaya başladıiPhone 13 özellikleri belli olmaya başladı

Patent detayları arasında esnek ekranın katlama noktalarında oluşan mikro çiziklerin oluşmasının önlenmesine dikkat çekildiği ifade ediliyor. Son dönemlerde çok fazla Apple’ın katlanabilir iPhone ile ilgili olduğu düşünülen patentleri gündeme gelmeye başladı. Ancak yakın zamanda Apple’dan böyle bir cihazı duyurmasının beklenmediğini de ifade etmek gerekiyor. Anlaşıldığı kadarı ile henüz daha Apple, katlanabilir ekran teknolojisinin şu anda yeterli olduğunu düşünmüyor. Ancak bu konuda çalışmalar yapmayı da sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak elode edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı veriler elde edilmesi bekleniyor. 


Eski iPhone modelleri için MagSafe sürpriziEski iPhone modelleri için MagSafe sürprizi
TBMM'ye iPhone 12 başvurusuTBMM'ye iPhone 12 başvurusu
iPhone 12 çerçevelerinin el kestiği iddia edildiiPhone 12 çerçevelerinin el kestiği iddia edildi

PAYLAŞ