İsrail Laboratuvar üretimi et yemeye başladı! - Haberler - indir.com

İsrail Laboratuvar üretimi et yemeye başladı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 12:40:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

İsrail tarafından Laboratuvarda, inek hücrelerinden üretilen ilk biftek İsrailli bir girişimci tarafından hazırlandı. Bifteğin dokusu ve tadı geleneksel etten daha da sağlıklı!

Gıda teknolojisi girişimi Aleph Farms'ın bilimcileri, hücreleri canlı ineklerden alarak birbiriyle etkileşime girip çoğalabileceği bir ortam oluşturdu. Bu ortam hayvanın vücudundaki koşulların tamamıyla aynı. Buradaki amaç, hayvandaki gibi bir kas dokusu üretmek. Biftek, İsrail Technion Teknoloji Üniversitesi ile iş birliği halinde gerçekleşen çalışma sonucunda üretildi. Girişim, hem hayvan öldürmeden et üretmeyi hem de bunu sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

VR First BAU Sanal Gerçeklik Laboratuvarı İkinci Tur Proje Başvuruları Açıldı!VR First BAU Sanal Gerçeklik Laboratuvarı İkinci Tur Proje Başvuruları Açıldı!

Daha sağlıklı!

Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda et tüketiminin azaltılmasıyla birlikte sera gazı salınımında ve iklim değişikliğinde azalma görüleceğini öne atıyor. Bir çalışmanın sonuçlarına göre, et ve süt ürünleri tüketmeyi bırakmak, insanın çevre üzerindeki etkilerini azaltması için yapabileceği en faydalı eylem olarak gösteriliyor.

Laboratuvarda üretilen biftek yarım santimetre kalınlığa sahip. Geleneksel etle aynı kas yapısına ve görünümüne sahip olan bu eti üretmek için normalde geniş otlaklar, bol miktarda su, yem ve diğer kaynakları kullanarak bir büyükbaş hayvan yetiştirmemiz gerekiyordu. Şirket bu ince biftek prototipinin 2-3 haftalık bir sürede üretildiğini ve 50 Dolar'a mal edildiğini söylüyor. Normal şartlarda yediğimiz etlerden daha pahalı olsa da, 2013'te laboratuvarda üretilen ilk hamburger köftesinin 1,5 milyon Lira'ya mal olduğunu düşünüldüğünde çok ciddi bir gelişme yaşandığını söylemek mümkün oluyor.

İnsanlığa büyük katkı sağlayan 10 yeni buluş

Yapay et üreten birçok firma var!

Bu alanda çalışma yapan birçok şirket mevcut olsa da bu şirketler genellikle sosis, hamburger ve "nugget" gibi işlenmş et ürünleri üretmekle meşgul. Aleph Farms şu anda biftek biçiminde et üreten tek girişim. 


Facebook'un Dikkatleri Üzerine Toplayan Yeni Laboratuvarı Area 404Facebook'un Dikkatleri Üzerine Toplayan Yeni Laboratuvarı Area 404
Türk Bilim insanları kalp krizini önceden tespit etmenin yolunu bulduTürk Bilim insanları kalp krizini önceden tespit etmenin yolunu buldu
Cüce gezegen Ceres organik madde açısından zengin olabilirCüce gezegen Ceres organik madde açısından zengin olabilir

PAYLAŞ