Türk Bilim insanları kalp krizini önceden tespit etmenin yolunu buldu - Haberler - indir.com

Türk Bilim insanları kalp krizini önceden tespit etmenin yolunu buldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-07 10:15:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Pamukkale Üniversitesi bilim insanları tarafından yapılan çalışma sonuç verdi. Bilim insanları ürettikleri bir sensör sayesinde kalp krizini önceden tahmin etmeye çalışacak.

Teknolojiye bugün bakıldığı zaman gelindiği nokta ortada. Ancak bu kadar gelişmeye rağmen ne yazık ki bazı hastalıkların tedavisi hala bulunamadı. Bu hastalıklardan bir tanesi olan klap krizi rahatsızlığına maalesef hala çare bulunamadı. Kalp krizine neden olan etmenler arasında ise stresli iş hayatı, günlük koşturma nedenleri gibi nedenleri gösterebiliriz. Bu nedenleri gitgide artıra biliriz. 

Türkiye'nin üreteceği otomobil ilk başta %30 yerli olacakTürkiye'nin üreteceği otomobil ilk başta %30 yerli olacak

Kalp krizini tetikleyecek değerleri anlık olarak izlenebilecek 

Kalp krizi hastalığını sizde biliyorsunuz ki önceden tahmin etmek oldukça güç. Çok sinsi bir hastalık olan kalp krizi hastalığı, insana nerede ne zaman ve hangi koşulda geleceğini bilemiyoruz. Fakat Pamukkale Üniversitesi bilim insanları tarafından sürdürülen bir 9 aylık çalışma sonucu, kalp krizi hastalığının riskini önceden belirleyebilecek bir elektrokimyasal biyosensör geliştirdi. Kriz risklerini önceden belirlemeye yardımcı olacak olan bu sensör, kalp krizini tetikleyecek değerleri anlık olarak izleyebilecek ve aynı zamanda kalp kasları zarar gördüğünde kana salınan maddeleri de tespit edebilecek.

"Biosensors and Bioelectronics" isimli dergide yayımlandı

Gerçekleşen kalp hasarlarından sonra,  troponin 1 isimli maddenin değeri anlık olarak yükseliyor, nefes darlığı gerçekleşiyor ve beklenmedik kalp krizi hastalığı gerçekleşiyor. Bu semptomlar ise daha önceden tespit edilebildiği zamanda ise kalp krizi riskinin önüne geçilmiş olunuyor. Tıp alanında önemli bir buluş olarak görülen bu çalışma, sektörün prestijli dergilerinden olan "Biosensors and Bioelectronics" isimli dergide yayımlandı. Bilim insanlarının bize yaşattığı bu gururdan ötürü ise kendilerini tebrik eder başarılarının devamını dileriz. 

 


2018'de Twitter Türkiye'de En Çok Konuşulanlar2018'de Twitter Türkiye'de En Çok Konuşulanlar
Dünyada yalnızca 12 kişinin sahip olduğu ödüle sahip olan Türk bilim adamıDünyada yalnızca 12 kişinin sahip olduğu ödüle sahip olan Türk bilim adamı
Kozmetik Mağazası Sephore Türkiye'de Online Alışverişe BaşladıKozmetik Mağazası Sephore Türkiye'de Online Alışverişe Başladı

PAYLAŞ