Facebook'un Dikkatleri Üzerine Toplayan Yeni Laboratuvarı Area 404 - Haberler - indir.com

Facebook'un Dikkatleri Üzerine Toplayan Yeni Laboratuvarı Area 404

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-15 10:02:49
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Uygulama

Facebook'un hayranlık uyandıran yeni laboratuvarı: Area 404

Teknoloji ve internet hizmetlerinin büyümesiyle birlikte kendin yenileyen yazılım şirketleri ve sosyal ağları arasında ilk sıralarda yer alan Facebook her geçen gün kendini geliştirerek faaliyetlerine devam etmektedir. Kullanıcıların hızlı ve güvenli bir internet ortamında olmasını isteyen firma bu doğrultuda Ar- ge çalışmalarına da devam etmektedir. Yazılım şirketi olan firmanın ar-ge çalışmalarını nerden yürüteceğini merak ediyorsanız yazımızda tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.

Ar-ge çalışmaları Yapan Facebook

Facebook yenilikçi kimliğe sahip olan ve her geçen gün kullanıcılarının karşısına farklı içerikle çıkan, düşündüğü içerikler kullanıcılar tarafından çokça beğenilen yazılım şirketidir. Bu zamana kadar dünyayı birbirine bağlayan firma olan ve sosyal ağlar içinde ilk sıralarda olmayı başaran firma bundan sonra da zirveyi kimseye kaptırmaya niyetli değildir. Firma ar- ge çalışmalarını yürütebilmek için ar- ge faaliyetlerine devam edebileceği Laboratuvarının kapılarını herkese açtı. Tüm dünyada sadede sosyal ağa olarak bilinen firma bunun yanı sıra sözü geçen bir yazılım şirketidir. Teknolojinin hemen hemen her alanında çalışmalar yapan firma yeni ürünlerini geliştirmek ve başka ürünleri denemek için geçtiğimiz günlerde laboratuvarı açtı. Dünya üzerinde iletişimin tüm yollarını kolaylaştırmaya ve ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan firma insanların hayatını kolaylaştırmaya çalışmaktadır. Açılan laboratuvar bu misyonla kuruldu.

Area 404 laboratuvarı

Facebook Ar- ge laboratuvarını Kaliforniya Menlo Park'taki ofisine kurdu. Yaklaşık olarak 2 bin metrekare büyüklüğündeki laboratuvar Area 404 ismini aldı. Burada analiz, modelleme ve prototip çalışmaları yürütülecek olup firma için büyük önem arz etmektedir. Merkezde öncelikle Oculus Rift sanal gerçeklik gözlüğü, yüksek irtifalı internet drone'ları, elektron mikroskopları açık kaynak ağ ekipmanları üzerinde farklı ve yenilikçi çalışmalar gerçekleşecektir. Merkez içinde su jeti, saç kesme makineleri, çalışma istasyonları, CNC tezgahları ve ölçüm cihazları gibi malzemeler bulunmaktadır. Bu tip aletleri içinde bulunduran firma tüm çalışanların ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamayı planlamaktadır. Merkez içinde 360 derece fotoğraf ve video çekimi yapabilen kamera prototipi de bulunmaktadır. Facebook Area 404 ile yeni teknolojik çalışmalarına başlamış bulunmaktadır.

 





PAYLAŞ