Cüce gezegen Ceres organik madde açısından zengin olabilir - Haberler - indir.com

Cüce gezegen Ceres organik madde açısından zengin olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-12 11:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Yapılan araştırmalar sonucu Cüce Gezegen Ceres'in yüzeyinin, organik madde açısından zengin olabileceği duyuruldu. 

Amerika Birleşik Devletleri Güneybatı Araştırma Enstitüsünden (SwRI) yürütülen ve bunun için özel bir araştırma ekibi kuruldu. NASA (Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı) keşif uydusu Dawn'dan ulaşılan bilgilere göre Cüce Gezegen Ceres'in yüzeyinde, Dünya'da bulunan karbon zengini, basit gök taşlarında var olandan çok daha yoğun bir şekilde karbon içerebileceğine işaret ettiği ifade edildi. Şayet Cüce Gezegen Ceres'de denilen kadar çok karbon varsa, teknoloji şirketlerinin tamamı gözlerini ve kulaklarını bu yöne dikeceklerdir. 

NASA, Tumblr Hesabını DuyurduNASA, Tumblr Hesabını Duyurdu

"Analizimiz, karbon zengini bileşimlerin, kil gibi kaya-su etkileşiminin bileşkeleriyle iç içe geçtiğini gösteriyor."

Cüce Gezegen Ceres'in bir kimya fabrikası olarak gördüklerini ifade eden Ekibin lideri Simone Marchi, "Analizimiz, karbon zengini bileşimlerin, kil gibi kaya-su etkileşiminin bileşkeleriyle iç içe geçtiğini gösteriyor." dedi. Ciddi anlamda herkeste merak uyandıran bu  çalışmanın sonucu, tüm firmalar özellikle de Amerika Birleşik Devletleri'ndeki firmalar merak içerisinde.  Ekibin lideri Simone Marchi konu ile alakalı olarak yaptığı açıklamada bulgular doğrultusunda Cüce Gezegeni Ceres'in, Güneş Sistemi'nin iç kesiminde organik türlerin dağılımı aynı zamanda kökeninin değerlendirilmesi konusunda çok önemli rol üstlendiğini önemle ifade etti.  

Ceres'in, 4,6 milyar milyar yıl önce oluştuğu tahmin ediliyor

Çalışmaların detayları Natura Astronomy Dergisi'nde yayınlandı. Şayet uzaya veya bu tür bilgilere merakı olan okurumuzsanız dergiyi okumanızı tavsiye ederim. Çünkü araştırma hakkında detaylı bilgi o dergide verilmiş durumda. Dawn, Mars ve Jüpiter arasındaki Astreoid Kuşağı denilen 4,6 milyar milyar yıl önce oluştuğu tahmin edilen Cüce Gezegen Ceres'de suyun varlığını gün yüzüne çıkarmış durumda. 

 


İnsan pilot ve Nasa Drone'u birbiriyle yarıştıİnsan pilot ve Nasa Drone'u birbiriyle yarıştı
NASA'nın kartopu: EnceladusNASA'nın kartopu: Enceladus
Nasa, bulut fotoğrafları istediğini duyurdu!Nasa, bulut fotoğrafları istediğini duyurdu!

PAYLAŞ