iPhone ve iPad'de ekran kaydı nasıl alınır? - Haberler - indir.com

iPhone ve iPad'de ekran kaydı nasıl alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-05 17:40:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Apple’ın efsane serilerinden olan iPhone ve iPad iOS işletim sistemini kullandığı gibi iki tür cihazın kullanımı birbirine oldukça benzetmektedir. Bu bakımdan iki cihazda yapılabilecek pek çok işlev, ortak olduğu gibi kullanıcılar zorlanmadan bir cihazı kullanmayı biliyorsa diğerini de rahatlıkla kullanabilmektedir. iOS 11 ile birlikte kullanıma sunulan yeni işlevler, ekran kaydı alma noktasında da kullanıcılara kolaylık sağladı. En çok merak edilen ve kullanılan özelliklerden birisi olan ekran kaydı için destek arıyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

iPhone XS ve XS Max'de Yer Alan Yeni Kaydırma Hareketleri 

Popüler iPhone uygulamaları izinsiz ekran kaydı yapıyor!Popüler iPhone uygulamaları izinsiz ekran kaydı yapıyor!

iPhone ve iPad'de ekran kaydı alma işlemleri  

Apple iPhone ve iPad'de ekran kaydı almak isteyen kullanıcıların aşağıda yer alan işlemleri yapabilmesi adına en az iOS işletim sistemini kullanmalıdır. Aksi halde işlem yapılamayacaktır. Bu tür işlemlerde her ne kadar 3. Parti uygulama kullanılması mümkün olsa da Apple tarafından cihazlara eklenmiş olan ekran kaydı alma özelliği, sizin için yeterli ve daha güvenli bir seçenek olacaktır. Özellikle oyun oynayan ya da ekran kaydı yaparak videolar hazırlanmak isteyenler için ideal olan bu özellik sayesinde etkinliklerinizi kolay bir şekilde kaydedebilirsiniz.

iPhone ve iPad'de ekran kaydı almak için ilk olarak ayarlar bölümüne erişmeniz gerekir. Bunun için ise aşağıda yer alan aşamaları takip edin.

Settings > Control Center

Screen Recording (Ekran kaydı)

Bu bölümde yer alan yeni kayıt seçeneğine dokunarak kaydı başlatabilirsiniz. Durdurmak istediğinizde yine bu bölümünden durdurabileceğiniz gibi istediğiniz zaman aç kapa yapabilirsiniz. Herhangi bir değişiklik yapmadığınız takdirde standart ayarlarda video kaydı yapılacaktır. Standart ayarlar ise 1600 x 900 piksel çözünürlük, 45 FPS ve MP4 formatıdır. 

Apple iPhone'leri satılmıyor. Üretim %10 düştü



PAYLAŞ