Apple iPhone'leri satılmıyor. Üretim %10 düştü - Haberler - indir.com

Apple iPhone'leri satılmıyor. Üretim %10 düştü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-10 11:45:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

2019 senesini zorlu bir şekilde geçiren Apple, akıllı telefon pazarında sıkıntı yaşayan bir firma. Azalmaya başlayan firma kazancının rehberliğinde Apple'ın şimdi iPhone üretimini de kestiğini bildiriyor.  2018 yılının Ocak ve Mart ayları arasında 48 milyon adet satması düşünülen iPhone için hesaplanan bir plan son dönemlerde 43 milyona düştü. Cihaz bugünlerde yeni bir darbe ile karşı karşıya kalacak gibi görünüyor. Cihaz şimdi yeni bir darbe daha alarak, üretimi %10 oranında azaltma yaparak değeri 40 milyona çekti. 

Apple açısından önemli kaynaklardan birisi olan Nikkei Asian Review'e göre, Apple tedarikçilerinden gelecek çeyrek için yeni iPhone'ları daha az üretmelerini talep etti. Bu olay 2 Ocak'taki önemli bir firma duyurusundan önce gerçekleşti. Akıllı telefon üretici Apple, en başından beri kullanıcıların iPhone'larla olan ilgisinin beklenenlerden daha düşük olduğunun farkına vardı. Üretimde alınan bu değişiklik kararı 3 yeni iPhone modelini de yenileyecek. Bu modeller ise şunlar; iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR.

Apple'ın yeni tasarımlı bir iPhonu ortaya çıktı. Tıpkı HuaweiApple'ın yeni tasarımlı bir iPhonu ortaya çıktı. Tıpkı Huawei

Şirket kazançlarına devam ediyor

Bu sene üretimde gerçekleşen yıllık düşüş, 2018 yılının il çeyreğinde satılan 52,2 milyon iPhone modeli kıyasla %20 oranına denk geliyor. Fakat bunun Apple'a olan maddi etkisi, yeni model iPhone'ların artan perakende fiyatı sebebinden ötürü çok farklı olabilir. Dev şirket Apple her ne kadar daha az iPhone satsa da birim başına kazanç arttığı için bu durumdan daha az bir şekilde etkilenmiş oluyor. Firma uzun bir süreden beri küçük değişiklikler peşinde. Fakat yüksek fiyat artışları nedeniyle kazancına kazanç katmaya devam ediyor. 

 


Apple, Çin'de hala düşüşteApple, Çin'de hala düşüşte
Apple 2019'da sağlık alanında devrim yaratabilirApple 2019'da sağlık alanında devrim yaratabilir

PAYLAŞ