Popüler iPhone uygulamaları izinsiz ekran kaydı yapıyor! - Haberler - indir.com

Popüler iPhone uygulamaları izinsiz ekran kaydı yapıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-07 09:30:00
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Donanım

İçlerinde Air Canada, Hollister ve Expedia gibi büyük şirketlerin uygulamalarının da bulunduğu bir çok popüler iPhone uygulaması izinsiz ekran kaydı yapıyor. İzin istemeleri gerekmeden gerçekleştirdikleri bu eylem, her ekranı kaydırdığınızda ya da bir yere tıkladığınızda gerçekleşiyor.

Çoğu uygulamanın verilerimizi topladığını biliyoruz, hatta bazıları bu işten para bile kazanıyor. Abercrombie & Fitch, Hotels.com ve Singapore Airlines gibi büyük şirketlerin uygulama geliştiricileri "oturum tekrarı" teknolojisini uygulamalarına eklemek için müşteri deneyimi analiz şirketi olan Glassbox'ı kullanıyor.

iPhone satışları neden sürekli düşüyor?iPhone satışları neden sürekli düşüyor?

Oturum tekrarı nedir?

Oturum tekrarı, uygulama geliştiricilerinin ekranı kaydetmelerine ve bu kayıtları uygulama içindeki özelliklerin bir işe yarayıp, yaramadığını ya da bir hata olup olmadığını anlamak için kullanıyor. Bu özellik sayesinde her dokunuş, düğmeye basma ve klavye girişi kaydedilir. Etkin bir şekilde ekran görüntüsü alınır ve uygulama geliştiricilerine geri gönderilir.

Glassbox yakınlarda bununla ilgili bir tweet atmıştı.

“Web sitenizin veya mobil uygulamanızın müşterileriniz tarafından gerçek zamanlı olarak nasıl kullanıldığını, ne yaptığını ve neden yaptıklarını görebildiğinizi hayal edin.”

Bu durum her ne kadar hoş gözükmese de, uygulama geliştiricilerinin bu verilere ihtiyacı var gibi gözüküyor.


iPhone Sahipleri Dinleniyor Olabilir Mi?iPhone Sahipleri Dinleniyor Olabilir Mi?
iPhone XS Max ekran görüntüsü nasıl alınır?iPhone XS Max ekran görüntüsü nasıl alınır?

PAYLAŞ