iPhone şifre değiştirme nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

iPhone şifre değiştirme nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-08 10:00:12
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Piyasadaki birçok yeni nesil iPhone modelleri için kilit ekranı Face ID kullanılırken, Touch ID’de popüler olarak kullanılmaya devam ediyor. iOS ekosistemine sahip Apple iPhone telefonların güvenliği için parola tarafında ise 6 hane yada 4 hane seçenekleri bulunuyor. Sizlere bu içeriğimizde telefonunuzu güvenli hale getirmek için iPhone’da şifre değiştirme işlemi nasıl yapılır bunlara bakacağız. Apple’ın 2015 yılında sunmuş olduğu iOS 9 güncellemesi ile beraber iPhone cihazların kilit ekranını açmak için şifre 6 haneli olarak belirleme imkanı getirdi. Sonraki yıllarda ise Touch ID ve Face ID gibi cihazlar daha güvenli hale getirilirken, 6 haneli parola en önemli güvenlik önleminden birisi oluyor. iPhone şifre değiştirme işlemi yapmak için yeni bir parola oluşturmak için yine bu ana şifreyi bilmeniz gerekiyor.

iPhone şifre değiştirme işlemini daha çok uzun süredir aynı şifreyi kullanıyorsanız yapmanız gerekiyor. iPhone şifre değiştirme nasıl yapılır sorusunun cevabı ne gelin bakalım.

iPhone 14 ile Touch ID yeniden gelebilir!iPhone 14 ile Touch ID yeniden gelebilir!

iPhone şifre değiştirme nasıl yapılır?

  • iPhone cihazınızdan ayarlar sayfasına gelin.
  • Touch ID ve Parola veya FaceID ve Parola seçeneğine dokunun.
  • Eğer istenir ise varolan şifrenizi girin.
  • Parola Değiştir seçeneğine dokunun.
  • Var olan parolanızı girin.
  • Yeni parola isteyecektir, girin.
  • Yeni parolayı onaylayın ve işlem tamamlanacaktır.

Bazı kullanıcılar daha pratik olduğu için kilit ekranlarında şifre kullanmayı tercih etmiyorlar. Ancak akıllı telefonlarda o kadar çok kişisel veri bulunduğu için bu riski almak doğru olmayacaktır. Şuan için iPhone modellerinde Touch ID veya Face ID şifrelemesi bulunuyor. Standart şifreler kadar güvenli olsa da, kişisel şifreleme ile cihaz güvenliğini daha da artırabilirsiniz. 4 haneli şifrelerin çözülmesi daha kolay olurken bu noktada 6 haneli ve daha karışık şifreler tercih etmeniz daha güvenli olacaktır.


iPhone 13 sürekli açık ekran özelliğiyle gelebiliriPhone 13 sürekli açık ekran özelliğiyle gelebilir
iPhone 12 özel MagSafe Battery Pack görüntülendiiPhone 12 özel MagSafe Battery Pack görüntülendi

PAYLAŞ