iPhone 14 ile Touch ID yeniden gelebilir! - Haberler - indir.com

iPhone 14 ile Touch ID yeniden gelebilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-15 19:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple’ın 2022’de piyasaya sunacağı iPhone 14 ile birlikte Touch ID sistemini de geriye getireceği iddia edildi.

Mark Gurman, 2022’de piyasaya çıkacak yeni iPhone 14 modelleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Henüz resmiyet kazanmamış iddialara göre Touch ID sistemi yenilenen özellikleriyle birlikte yeniden telefonlarda yer almaya başlayacak. 2021 yılındaki modellere yetiştirilemeyen özellik, bu nedenle 2022 modellere uygulanacak.

Face ID’den vazgeçilmeyecek

Apple Touch ID sistemini yeniden telefonlara entegre etmeyi düşünse de bu konuda Face ID’den de vazgeçme niyetinde değil. Bu bakımdan yeni Apple modellerinde hem Face ID hem de Touch ID birlikte yer alacak. Ancak Face ID’de özel bir değişikliğe gidilecek. Daha küçük sensörlerle desteklenecek mevcut özellik, küçük bir çentik içerisinde yer alacak ve böylece daha pratik bir kullanım sunacak.

Yeni iPhone 14’de neler olacak?

Touch ID ve Face ID için Apple tarafından kullanımda ne gibi yenilikler sağlanacağı ise henüz bilinmiyor. 2022’de yer alacak iPhone modellerinde Touch ID sistemine yönelik önemli bilgiler paylaşsa da belirtilen bilgilerin dışında farklı bir gelişme aktarılmış değil. Bu nedenle kullanıcıların iki kimlik doğrulama yöntemini birlikte kullanıp kullanamayacakları henüz net değil.

Pandemi Face ID kullanımı zorlaştırmıştı!

Apple’ın yeni modellerinde Touch ID yerine Face ID sistemini kullanmaya başlaması, pandemi dönemiyle birlikte büyük bir sorun yaşanmasına yol açmıştı. Yüz bölgesinin büyük bir kısmını kaplayan maske nedeniyle kullanıcılar Face ID üzerinden oturum açmada pratik bir kullanım elde edemezken, pek çok kullanıcı yaptığı değerlendirmelerde Face ID seçeneğine ek olarak telefonlarda Touch ID sisteminin kullanılmasının çok daha iyi olacağı belirtilmişti. Bu bakımdan Apple tarafından geliştirilen yeni Touch ID sisteminde bu durumun etkili olduğu düşünülüyor.

Apple’ın Touch ID sistemi ne işe yarıyor?

Apple tarafından geliştirilen Touch ID sistemi, kullanıcıların telefonlarında önemli bir güvenlik sistemi sağlıyor. Özelliğin etkinleştirilmesi ile birlikte telefonun sadece mevcut kullanıcının parmak iziyle açılmasını sağlayan Touch ID bu sayede telefonun çalıntı gibi durumlarda da kullanılamaz hale gelmesini sağlıyor. Hızlı tepki süresi ile kullanımda herhangi bir dezavantaj yaratmayan mevcut yenilik, Apple kullanıcıları için de pratiklik sunuyordu. Ancak Face ID sistemi ile bu konuda önemli bir gelişme kaydeden Apple, hiçbir işlem yapmadan sadece telefon ekranına bakarak kilit ekranının açılmasını sağlıyordu. Ancak dış mekanda ya da pandemi ile birlikte gözlük ve maske kullanımlarında Face ID ciddi sorunlar yaratıyor. Bu bakımdan Touch ID sisteminin her zaman için telefonlarda bir seçenek olarak yer alması oldukça önemli.





PAYLAŞ