iPhone 13 sürekli açık ekran özelliğiyle gelebilir - Haberler - indir.com

iPhone 13 sürekli açık ekran özelliğiyle gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-20 11:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

iPhone 13 ile ilgili gündeme gelen yeni iddialarda her zaman açık ekran olarak tanımlanan özelliğin destekleneceği belirtildi.

iPhone 12 ile iyi bir çıkış yakalayan Apple yeni özellikler ile birlikte çıkışını iPhone 13 modelinde de sürdürmeyi hedefliyor. Bu nedenle bugüne kadar kullanılmayan pek çok özelliği, yeni telefonda yer vermek isteyen Apple yapılan yeni sızdırmaya göre her zaman açık ekran olarak bilinen Always on Display özelliğini iPhone 13 modelinde kullanacak. Resmi bir bilgi olmasa da yapılan yeni sızdırma bu konuda önemli bir bilgi sağladı. Sızdırmanın kaynağı ise Mark Gurman.

iPhone 14 ile Touch ID yeniden gelebilir!iPhone 14 ile Touch ID yeniden gelebilir!

Android işletim sisteminde yıllardan beri var!

Mevcut özelliğin piyasaya sunulması Apple için bir handikap yaratabilir. Zira Android işletim sistemi kullanan Samsung gibi pek çok farklı model, mevcut özelliği yıllardan beri destekliyor. Ayrıca Always on Display özelliğinin iPhone modellerinde desteklenmeye başlaması, kullanıcıların çok memnun olmayacağı bir özellik olabilir. Zira telefon kilit ekranında dahi kullanıcılar saat başta olmak üzere telefon bildirimlerini görüntüleyebilecek. Özel bildirimlere de yer verebilecek olan bu ekran, yapılan ilk değerlendirmelerde telefondaki batarya tüketimini etkileyebilir. Bu bakımdan yapılan sızdırmalarda batarya konusunda da değişikliğe gidilebileceği belirtiliyor.

Batarya boyutu ve özellikleri değişebilir!

iPhone 13 modellerinde mevcut özelliğe yer verilmesi halinde, batarya boyutlarında ve kapasitelerinde değişikliğe gidilmesi bekleniyor. Yapılan sızdırma da bu detaylara da yer verilirken mevcut değişikliğin nedeni özelliği kullanabilmek için farklı geliştirmelerin yapılacak olması. Apple Watch kullanımlarında olan benzer bir özelliği sunması beklenen Apple cihaz kola takıldığı andan itibaren bilgileri görüntülenmesini sağlıyordu. Bu bakımdan telefonda da farklı bir deneyim sunulması mümkün.

Özellik için OLED LTPO kullanılacak

Apple mevcut teknolojiyi desteklemek adına özel bir ekran sistemi kullanabilir. İddialarda bu detaylara da yer verilirken yeni iPhone 13 ile birlikte OLED LTPO olarak adlandırılan özel panellerin kullanılacağı belirtildi. Mevcut değişiklikler ile birlikte verimliliği daha da arttırmayı hedefleyen Apple, özellikle yüksek pil tüketimlerinin önüne geçmek istiyor. Bu açıdan kullanıcıların sandığı gibi yeni özellik, pil canavarı olmayabilir. Yeni ekranlar, ProMotion teknolojisine ve 120 Hz yenileme hızına sahip olacak. 



PAYLAŞ