iPhone cihazlarda WhatsApp içerisindeki içerikleri silmek - Haberler - indir.com

iPhone cihazlarda WhatsApp içerisindeki içerikleri silmek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-08 09:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünya'da en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından WhatsApp üzerinden arkadaşlarınıza metin, fotoğraflar ya da herhangi bir medya gönderimi yapmanızı mümkün hale getiriyor. iPhone akıllı cep telefonlarında yapılan bir yenilik sayesinde artık WhatsApp konusunda ki tüm fotoğrafları ve videoları silmek mümkün hale getirildi. WhatsApp uygulaması üzerinden gelen mesajlar ya da herhangi bir medya içeri akıllı telefonunuzda yer kaplamaktadır. Önem vermediğiniz mesajları ya da resimleri ve videoları silerek cep telefonunuzda alan yaratabilirsiniz. 

Şöyle ki alternatif olarak ilk etapta konuşma başlığını silerek yer açmaya başlayabilirsiniz. WhatsApp uygulaması için özel olarak geliştirilen yeni bir güncelleme sayesinde WhatsApp üzerinde yer alan diyaloglardaki tüm fotoğraflar, mesajlar, GIF'ler, videolar ya da sesli mesajları kolaylıkla silerek cep telefonunuzda yer açabilirsiniz. Özellikle de depolama alanı konusunda sıkıntı çeken kullanıcılar için son derece beğenilecek bir özellik olarak görülüyor. Cep telefonunuzda depolama alanı konusunda sıkıntı çekiyorsanız sizde bu yöntemi kullanarak biraz alan açabilirsiniz. Gereksiz veriler her zaman akıllı cihazınızı dolduracak ve zaman zaman da size sıkıntı çıkaracak en önemli detaylardan biridir. Bu durumu kontrol altında tutmakta kesinlikle fayda vardır. 

WhatsApp son güncellemesinde stalkerları üzecekWhatsApp son güncellemesinde stalkerları üzecek

WhatsApp konusundaki tüm verileri silmek

Bu işlemlerden faydalanmak için ilk olarak WhatsApp uygulamasının son güncellemesini gerçekleştirdiğinizden emin olmanız gerekiyor. WhatsApp konusundaki tüm fotoğraf ve videoları silme özelliği şu an için sadece WhatsApp uygulamasının iOS versiyonunda bulunuyor, Android versiyonununda çok yakın zaman içerisinde geliştirilmesi bekleniyor. Bu işlemleri yapmak için güncelleme kontrolü yaptıktan sonra WhatSapp uygulamasının Ayarlar menüsünü açın ve Veri ve Depolama Kullanımı - Depolama Kullanımını adımlarını takip edin. Burada karşınıza uygulama ile gerçekleştirmiş olduğunuz sohbet başlıları çıkacak. Bu alanda her bir sohbetin akıllı telefonunuzda ne kadar alan kapladığını görmeniz mümkün olacak. bu alandan en fazla alan kaplayan kişiyi belirleyerek verileri ortadan kaldırabilirsiniz. 

WhatsApp üzerinden boyutunu düşürmek istediğiniz sohbete dokunun ve alt kısımda yer alan Sohbeti Temizle seçeneğine dokunun. Metinler, görseller, videolar ve bununla beraber aynı zamanda sesli mesajlar otomatik olarak otomatik bir şekilde seçilecektir. Buradan dilediğiniz kategoriden seçim yapabilir ve bu grubu silme işleminin dışında tutabilirsiniz. Seçim işlemini tamamladıktan sonra alt kısımda yer alan Temizle seçeneğine dokunun. Burada yer alan bütün sohbet konuları için bu özelliğin hangi sebeple gerekli olduğu hakkında merak duyuyorsanız, şu an için belirli bir içerik türünü seçerek bunları kaldırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

Bu duruma örnek vermek gerekirse, daha önceden herhangi bir sohbet sayfası üzerinden tüm resimleri silmek pek de mümkün değildi. Yani önce tüm içerikleri seçmeniz sonrasında ise silme işlemini yapmanız gerekiyordu. Bu içerikleri tek tek seçmek kullanıcıların zamanını alan önemli detaylardan biriydi. Bu konuta alternatif olarak tüm konuyu silme işlemi yapabiliyordunuz fakat kalmasını istediğiniz ögelerin mesela mesajlar gibi içeriklerin kaybedilmesi anlamına geliyordu. Yeni seçenek sayesinde vakit kaybı yaşamadan dilediğiniz veriyi silecek ve akıllı cihazınızda depola alanı açabileceksiniz. 

 


WhatsApp Uygulamasında Sabitleme İşlemi Ne İşe Yarıyor?WhatsApp Uygulamasında Sabitleme İşlemi Ne İşe Yarıyor?
WhatsApp Web artık telefonsuz çalışacakWhatsApp Web artık telefonsuz çalışacak
Sahte WhatsApp uygulamaları kullanıcıları internetle kandırıyorSahte WhatsApp uygulamaları kullanıcıları internetle kandırıyor

PAYLAŞ