WhatsApp son güncellemesinde stalkerları üzecek - Haberler - indir.com

WhatsApp son güncellemesinde stalkerları üzecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-26 13:35:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamaları arasında olan Whatsapp, iOS için bugün yeni bir beta sürümü yayınlayarak yakında kullanıma sunacağını açıkladı. Whatsapp’ın yayınlamış olduğu yeni beta sürümü, hızlı medya düzenlemeleri ve sabitlenmiş bildirimlerin gösterilmesi gibi kullanıcıların uygulama deneyimini arttıracak yenilikleri içeriyor. 

Whatsapp popülerliğini dinamik tutmak ve kullanıcıların anlık mesajlaşma uygulamasından beklediği beklentileri karşılayabilmek adına, kullanıcılarına yeni güncellemeler sunmaya devam ediyor. Gelişmekte olan özellikleriyle kullanıcıların ilgisini çeken uygulamanın geliştiricileri bugün iOS sürümü için yeni bir beta sürüm yayınladı. Whatsapp’ın yayınladığı beta sürümün, ilerleyen zamanlarda uygulamaya gelecek birçok yeniliği içermesi de büyük ilgi çekti. 

Whatsapp'da numaraların yerini QR kodlar alacakWhatsapp'da numaraların yerini QR kodlar alacak

Milyonlarca aktif kullanıcı sayısına sahip olan Whatsapp geliştiricileri uygulamaya sundukları yenilikler sayesinde, kullanıcıların uygulama deneyimini daha iyi bir hale getirmesinin yanı sıra beta sürümle birlikte uygulamadaki sorunları da ortadan kaldırdı. 

Whatsapp’ın yeni beta sürümü 

Öncelikle uygulamaya getirilen en önemli özelliklerden birisi, kullanıcıların ardık 3D Touch özelliğini Whatsapp üzerinde kullanımının kaldırılmış olması. Bildiğiniz üzere kullanıcılar artık 3D Touch’u kullanarak, fotoğraflarını kaydedebiliyordu. Uygulamanın geliştiricileri tarafından yayınlanan yeni beta sürümünde ise bu özellik kaldırıldı. Buna ek olarak Whatsapp’ın daha önce de geliştirilmesinde uğraştığını açıkladığı “Hızlı medya düzenleme” özelliği sonunda yeni beta sürümüyle birlikte uygulamaya eklendi. Bu özelliğin beta sürümüne eklenmesi ilerleyen zamanlarda uygulamanın kararlı sürümünde de var olacağını gösteriyor. 

WhatsApp'tan Bomba Gibi Güncellemeler Geldi

Uygulamanın bir diğer yeniliği ise artık kullanıcıların güncellemelerden daha rahat haberdar olabilecek olması. Bildiğiniz üzere uygulamalara getirilen güncellemeler yeni özelliklerin yanı sıra güvenlik açıklarının da kapatılması ve olası güvenlik sorunlarına karşı önlem özelliklerini de içeriyor. Bu nedenle kullanıcıların güncellemeleri atlamaması kişisel güvenlik açısından oldukça önemli. Whatsapp yeni beta sürümüyle birlikte kullanıcılara güncellemeleri uygulama içerisinde bildiriyor. Örneğin uygulamayı kullanırken güncelleme nedenli bir sorun yaşadıysanız, artık güncelleme bildirimi sohbet sayfasının en üstünde sabitlenmiş bildirim olarak karşınıza çıkacak. 

Whatsapp çoklu kullanım özelliğine sahip olacak 

WhatsApp Kullanıcıları İçin Yeni Özellik Geliyor

WABetalInfo isimli bir platform ise Whatsapp’ın yenilikleri hakkında kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, ilerleyen dönemlerde dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması büyük yeniliklere sahip olacak. Bu yeniliklerden biri ise, artık Whatsapp’ın aynı anda birden fazla platformda kullanılabilir hale gelecek olması. Bildiğiniz gibi şuanda kullanıcılar Whatsapp’ı tek bir platform üzerinden kullanabiliyor. Örneğin telefon ve tabletten Whatsapp aynı anda kullanılamıyor. WABetalInfo tarafından uygulama geliştiricilerinin ise bu konuya çözüm getireceği açıklandı. Özellik aktif hale getirildiğinde artık uygulama birçok cihazdan aynı anda kullanılabilir halde olacak. Ancak bu özelliğin Whatsapp’a ne zaman getirileceği hakkında kesin bir bilgi yok. Elde edilen bilgiler özelliğin şuanda gelişim aşamasında olduğu yönünde. Kullanıcıların yeni özellikler için henüz beklemesi gerekiyor olsa da, Whatsapp’ın yenilikleri hakkında haberdar oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. 


WhatsApp'a gönderilen fotoğrafı düzenleme özelliği ekleniyorWhatsApp'a gönderilen fotoğrafı düzenleme özelliği ekleniyor
WhatsApp sesli mesajları bildirimden dinlenebilecekWhatsApp sesli mesajları bildirimden dinlenebilecek

PAYLAŞ