iOS'ta fotoğraftan EXIF bilgisi nasıl silinir? - Haberler - indir.com

iOS'ta fotoğraftan EXIF bilgisi nasıl silinir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-03 18:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Cihazlarla çekilen fotoğraflar ile ilgili pek çok detayın yanı sıra kullanıcı verisi içerebilen EXIF bilgisi bazı durumlarda tehlike yaratabilir. Bu nedenle gizliliğe önem veren ve çektiği fotoğraflarda herhangi bir şekilde iz bırakmak istemeyen kişiler EXIF bilgilerini silmek zorundadır.

EXIF bilgilerinin silinmesi adına geliştirilmiş olan uygulamalar ise bu konuda büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Konum bilginizin saati saatine yer alabileceği ve böylece kolay bir şekilde takibin yapılmasını sağlayan EXIF bilgileri için kullanacağınız uygulamayı aşağıda yer alan anlatımları maddeleri takip ederek kullanabilirsiniz. Bunun için kullanılacak uygulama ise Metadata Remover.

Google Fotoğraflar artık daha fazla kapasite sunacakGoogle Fotoğraflar artık daha fazla kapasite sunacak

Gaijin EXIF Viewer indir 

iOS’ta fotoğraftan EXIF bilgisi silme işlemleri nasıl yapılır?

Bu uygulamayı kullanabilmeniz adına işletim sisteminizin en az 12. versiyonda olması gerekmektedir. Aynı zamanda telefonumuzda shortcut uygulaması da yüklü olmalıdır. Eğer bu şartları taşıyorsanız belirtilen uygulamayı kullanarak fotoğraflarınızdaki EXIF bilgilerini silmeye başlayabilirsiniz.

Metadata Remover nasıl kullanılır?

Uygulamayı yükledikten sonra açarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Galerinizde yer alan fotoğrafların EXIF bilgilerini tek tuş ile silebilen uygulama, böylece kolaylık sağlıyor. Üstelik kısa yolu üzerinden fotoğraf çekme yeteneğine de sahip olan uygulama üzerinden fotoğraf çekerek paylaşabilmeniz oldukça kolay.

Silme işlemlerinde farklı bir çalışma sisteminin benimsenmesi, orijinal fotoğraflarınızın da cihazda saklanmasını sağlıyor. Bu açıdan başkalarına göndermek istediğiniz fotoğraflar için uygulama ile temizleme yapabilir ve orijinal fotoğrafın yanına oluşturulmuş olan kopyayı gönderebilirsiniz. Böylece orijinal ve yedekli bir şekilde kalan fotoğraflarla, EXIF bilgilerinizin gizliliğini sağlayarak bu konudaki ihtiyaçlarınızı kolay bir şekilde giderebilirsiniz. Ücretsiz kullanımı ile dikkat çeken uygulama EXIF bilgisinin silinmesi adına en çok tercih edilenlerden bir tanesi. Üstelik başarılı çözümleri ve sade ara yüzü de bu konulardaki büyük bir kolaylıkla yaşamanızı sağlayacak. 

Windows'ta karışık fotoğraflar nasıl düzenlenir? 


Instagram'ın en çok beğenilen fotoğrafı bir YUMURTA!Instagram'ın en çok beğenilen fotoğrafı bir YUMURTA!

PAYLAŞ