Instagram'a kaybolan mesajlaşma özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Instagram'a kaybolan mesajlaşma özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-13 13:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Facebook, Snapchat’te zaten yer alan bir özelliği daha uygulamalarına getirmeye hazırlanıyor. Son olarak duyurulan Vanish Mod özelliği ile Messenger ve Instagram için kaybolan mesajlar özelliğinin geleceği de belli olmuş oldu. Kullanıcılar, Vanish Modu aktıf hale getirdikten sonra o içeriklere sohbetten çıkıldıktan sonra bir daha erişilemeyecek. Özelliğin bugün itibariyle bazı ülkelerde aktif olması bekleniyor. Facebook tarafından duyurulan Vanish Mod özelliği sadece Messenger değil Instagram için de kullanılabilecek. Facebook’un her zaman olduğu gibi Vanish Mod özelliğini de Snapchat’ten kopyaladığı ve kullanıcıların mesajlaşma deneyimini geliştirmek adına getirdiği biliniyor. Messenger ve Instagram’ın bu yeni özelliği diğer yandan WhatsApp’taki kaybolan mesajlar özelliğine oldukça benziyor.

Bir dönemin popüler sosyal medya uygulaması olan Snapchat’te mesajlaşırken, sohbetten çıkarsanız o görüşmede yer alan fotoğraf ve diğer içerikler siliniyordu. Söz konusu Vanish Mod özelliği tam da bu işe yararken, artık kullanıcılar sohbetten çıkıp tekrardan girdiklerinde içerikleri göremeyecekler.

Instagram iki yeni özellik kazanabilirInstagram iki yeni özellik kazanabilir

Instagram ve Messenger’a silinen mesajlar özelliği geliyor

Snapchat’ın kaybolan mesajlar özelliği varsayılan bir ayar olarak bulunuyor. Fakat Messenger ve Instagram tarafında ise kaybolan mesaj modunu kullanıcı dilerse aktif edebilecekler. Kullanıcılar, mesajlaşma ekranını yana çekerek bu moda erişebilecekler. Moda ilk kez geçiş yapıldığında ise özellik hakkında bilgilendirilecek ve özelliğin nasıl kullanıldığı gösterilecek. Bu noktada ise önemli bir bilgi veren Facebook, Vanish Mod’da ekran görüntüsü alındığı zaman karşıdaki kullanıcıya bildirim gidecek.

Facebook açıklamalarına göre söz konusu bu özellik, kullanıcıların güvenliğini de önemseyecek. Öyle ki istemedikleri bir Vanish Mod mesajı alırlar ise bu mesaj hakkında bildirimde bulunabilecekler. Facebook’un bir saate kadar yapılacak tüm bildirimlerin, kaybolmuş mesajı da içeriğini söylüyor olacak. Bu süreçte Facebook yetkilileri mesajı inceliyor ve gerekirse ise harekete geçmiş oluyor. Facebook, Vanish Mod özelliğine girişin de isteğe bağlı olduğunu ifade ediyor. Bir kullanıcı bu moddaki mesajları görmek istemiyor ise devre dışı bırakabilecek. Facebook’a göre Vanish Mod özelliğnin kullanılabilmesi için kullanıcıların birbirleri ile etkileşim halinde olmalaarı gerekiyor. Bu noktada bu modda mesaj gönderip alabilmek için takipleşmeniz gerekecek.  


Instagram kullanıcıları büyük bir sorunla karşı karşıyaInstagram kullanıcıları büyük bir sorunla karşı karşıya
Spotify Türkiye Instagram hesabı açtıSpotify Türkiye Instagram hesabı açtı

PAYLAŞ