Instagram üç yeni özelliği test etmeye başladı! - Haberler - indir.com

Instagram üç yeni özelliği test etmeye başladı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-21 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram, hanesine yeni özellikler dahil etmeye devam ediyor. Şimdi ise şirketin üç yeni özellik üzerinde çalışmalar yaptığı ortaya çıktı. Yakında, Takma Ad ve Sevgi Animasyonu olarak isimlendirilen bu yeni özellikler, Instagram kullanıcılarının deneyimini daha da arttıracak olması hedefleniyor. Yüz milyonlarca aktif kullanıcısı ile dünyanın en popüler platformlarından birisi olan Instagram, kullanıcıların olan ilgisini her zaman canlı tutmak adına yeniliklerini sürdürüyor. Instagram ilk zamanlar fotoğraf paylaşım için geliştirilen bir servis olurken, zamanla birçok yeni özelliğe kavuşarak büyük bir kullanıcı kitlesine erişti. Hikayeler özelliği ile yükselişe geçen Instagram, yeniliklerine devam ediyor.

Instagram’a 3 yeni özellik geliyor

Kullanıcı deneyimlerini her zaman en üst seviyede tutmayı hedefleyen Instagram geliştiricileri, yeni özellikler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi ise Takma Ad, Yakında ve Sevgi Animasyonu olarak adlandırılan üç farklı özellik Instagram’a dahil olacak. Takma Ad ile kullanıcılar yakın arkadaşlarına özel takma adlar belirleyebilecekler. Bu noktada sevilen bir özellik olması şimdiden bekleniyor.

Instagram pop-up desteğine kavuşuyorInstagram pop-up desteğine kavuşuyor

Takma Ad

Henüz geliştirmeleri devam eden özelliklerden olan “takma ad” ile mesajlaşmış olduğunuz kişiye özel bir takma ad belirleyebileceksiniz. Seçenekler kısmında yer alacak olan bir buton ile takma ad belirlenebilecek. Sadece ismi veren kullanıcı tarafından gözükebilecek. Özel takma ada sahip kullanıcıdan gelen uygulama içi ve bildirimler de bu takma ad ile gösterilecek.

Yakında

Bu özellik ile ise Instagram içerisinde yer alan kamera uygulaması ile çekilen fotoğrafların depolanması sağlanacak. Yakında olarak adlandırılan bu özellik ile Instagram kamerası ile çekmiş olduğunuz fotoğrafları daha sonra kullanabilmek için düzenleyip kaydedebileceksiniz. Yakında bölümüne kaydedilen fotoğraf veya video içerikleri 7 gün boyunca tutulacak ve 7 gün sonunda ise otomatik olarak silinecek.

Sevgi Animasyonu

Instagram’da gönderilen veya alınan mesajlara beğenildiği zaman bir beğeni animasyonu ortaya çıkacak. Sevgi animasyonu olarak adlandırılan bu yeni özellikte DM üzerinden atılan gönderiler beğenildiğinde ekranda kalplerden oluşan bir animasyon gözükecek.

Henüz geliştirmelerin sürdüğü bu özelliklerin tam olarak ne zaman sunulacağı bilinmezken önümüzdeki güncellemelerde tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.


Instagram CEO'sundan iPad için neden uygulama geliştirmedikleri hakkında açıklama!Instagram CEO'sundan iPad için neden uygulama geliştirmedikleri hakkında açıklama!
Instagram son gönderiler özelliğini test etmeye başladıInstagram son gönderiler özelliğini test etmeye başladı

PAYLAŞ