Instagram pop-up desteğine kavuşuyor - Haberler - indir.com

Instagram pop-up desteğine kavuşuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-17 16:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu Instagram, akışta yer alan gönderilerin gönderimi için yeni bir değişiklik yapmaya odaklandı. Şöyle ki artık en son yapılan paylaşımlar pop-up şeklinde gösterilebilir. Akıllı cep telefonlarda olmazsa olmaz uygulamalardan biri olan Instagram, kullanıcıların platformda yapılan son gönderileri gözden kaçırmamak adına yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Bu sayede kullanıcılara daha fonksiyonel bir kullanım sunulacak. Instagram platformu için yapılacak olan son güncellemeyle beraber platformdaki en son paylaşılan gönderiler, tıpkı bir bildirim şeklinde pop-up olarak karşımıza çıkacak. 

Pop-up özelliği Instagram'a geliyor

Instagram kullanıcıları pop-up özelliğiyle beraber artık son paylaşımları gözden kaçmayacak. Bu özellik sayesinde kullanıcıların Instagram kullanımı daha da profesyonel hale getirilecek. Mühendislik uzmanı olan Jane Manchun Wong tarafından keşfedilen bu özellikle beraber, kullanıcılar artık Instagram'da paylaşılan son gönderileri gözden kaçırmadan seyredebilecekler. Fark edilen söz konusu bu özellik, Instagram tarafından getirilen bir değişiklik değildir. Daha önce de akıştaki kullanıcı deneyimini artırabilmek adına daha önce de güncellemeler yapılmıştı. 

Instagram'ın en çok ve en az etkileşeme girdiğiniz hesapları gösteren özelliği yayınlandıInstagram'ın en çok ve en az etkileşeme girdiğiniz hesapları gösteren özelliği yayınlandı

2016 yılı içerisinde Instagram akışındaki video ve fotoğrafların gösterimi için algoritma güncellemesi gerçekleştiren Instagram, gönderileri kullanıcıların etkileşim sıralamalarına göre bir sıralama yaparak akışta göstermeye başlamıştı. Şirket tarafından yapılmış olan bu güncelleme, gönderilerin kronolojik olarak listelenmesinin önüne geçerek, kullanıcılar tarafında çeşitli tepkilere neden oldu. Bu gibi gelişmenin üzerine 2018 yılı içerisinde yeni bir güncelleme yayınlanan sosyal medya devi, kullanıcılar tarafından gelen tepkilere göre "yeni gönderiler" butonunu platforma ekleyerek, son gönderilerin bir kısmını akışın başında göstermeye başladı. Bunun yanı sıra aynı zamanda son 48 saat içerisinde paylaşılan tüm gönderileri gördüklerinde akışa bu konula ilgili olarak da bir uyarı eklendi. 

Bu bilgilere karşılık olarak ancak tüm gelişmelere rağmen Instagram akışındaki gönderilen, Facebook platformunda olduğu gibi tam olarak kronolojik bir şekilde sıralanmıyor. Jane Manchun Wong tarafından keşfedilen pop-up özelliğiyle beraber en azından gönderilerin gözden kaçırılmasının önüne geçileceği düşünülüyor. Instagram kullanıcıları pop-up ekranındaki Gönderileri göster butonuna tıklayarak, en son paylaşılan gönderileri hızla görüntüleyebilir ve bu sayede gönderilerin kaçırılmasının önüne geçilecek. Dünyaca ünlü sosyal platform Instagram, pop-up özelliğini ne zaman sunacağı konusunda henüz kesin bir bilgi söz konusu değildir. 

 

 


İlgili uygulamalar
Instagram geçmişinizi kontrol etmenin yoluInstagram geçmişinizi kontrol etmenin yolu
Instagram Müzik Türkiye için test aşamasındaInstagram Müzik Türkiye için test aşamasında
Instagram Hikayeler için Instagram Hikayeler için "Video kırpma" özelliği yolda

PAYLAŞ