iMessage rakibi RCS Türkiye'de kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

iMessage rakibi RCS Türkiye'de kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-20 14:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz sene Apple’ın iMessage uygulamasına rakip bir uygulama geliştirmek için kolları sıvayan Google, RCS adını verdiği servisini tüm dünyada kullanıma sundu.

Android ekosistemini geliştirdiğinden beri Apple ile büyük bir rekabet içerisinde olan Google, zaman zaman güçlerini Apple’la birleştirse de ekosistem rekabetini bir kenara bırakmıyor. Android ekosistemini yıllar içinde büyük oranda geliştiren şirket kullanıcılara iPhone’larda bulunan tüm özellikleri sunmaya ve bu şekilde iPhone kullanıcılarını Android cihazlara çekmeye çalışıyor. Özellikle Android 9 sürümünden sonra ekosistemini ciddi oranda geliştirmeyi başaran Google, günümüzde Andorid kullanıcı sayısını arttırmayı başarmış durumda.

Google ve Samsung, RCS teknolojisi için anlaşma yaptı! Peki RCS Teknolojisi nedir?Google ve Samsung, RCS teknolojisi için anlaşma yaptı! Peki RCS Teknolojisi nedir?

iMessage rakibi Google RCS kullanılmaya başlandı

Tabi bu Android ekosisteminin tamamen iyileştiği anlamına gelmiyor. Daha düzeltilmesi ve geliştirilmesi gereken pek çok özellik var. Android ekosistemi günden güne gelişmeye devam ediyor. Android’de ki en büyük eksiklerden biri de internet ağını kullanan Android kullanıcılarına özel bir mesajlaşma uygulaması bulunmamasıydı. iPhone’larda kullanılan iMessage uygulamasına benzer bir servis hizmete sunmak için geçtiğimiz sene harekete geçen Google, sene sonlarına doğru hizmetin beta sürümünü belirli kullanıcılar için yayımlamaya başlamıştı. Nihayet test aşamalarında sone gelen şirket RCS adını verdiği hizmeti tüm dünyada kullanıcılarına sundu.  Zengin İletişim Hizmetleri anlamına gelen Google RCS, kullanıcıların tıpkı WhatsApp’ta olduğu gibi internet bağlantısıyla mesaj gönderebilmelerine imkan tanıyor.

Google RCS nedir?

Temel SMS hizmetinin yükseltilmiş bir versiyonu olan RCS, kullanıcılara pek çok olanak tanıyan bir servis. Bildiğiniz gibi SMS göndermek için akıllı telefon kullanıcılarının bağlı bulundukları operatörlerden paket satın almaları ya da ücretli gönderim seçeneğini tercih etmeleri gerekiyor. Ayrıca resim ve video içeren MMS mesajları da paketlerin içerisinde olmamakla birlikte yüksek fiyatlardan ücretlendiriliyor. İşte RCS bu noktada ücret ödemeden tıpkı WhatsApp’ta olduğu gibi internet üzerinden kullanıcıların birbirine metin ya da medya göndermesine olanak tanıyor. Üstelik RCS ile gönderilen medyalar yüksek kaliteli biçimde alıcısına ulaşıyor.

Mesajlaşma uygulamalarında alışık olduğumuz gibi RCS kullanırken mesajın okunma zamanını, emoji ile tepki verme özellikleri de kullanılabiliyor. Yeni kullanıma sunulmasına rağmen pek çok özellikle birlikte gelen RCS bilgisayarlardan da rahatlıkla kullanılabiliyor. Kısaca iMeaage’de bulunan pek çok özelliğe sahip olan RCS WhatsApp’ta alışık olduğumuz özelliklere de sahip. Buda RCS’yi WhatsApp kullanmak istemeyen pek çok kullanıcı için iyi bir alternatif haline getiriyor.

RCS Türkiye’de nasıl kullanılır?

  1. Yüklü değilse, Mesajlar uygulamasını yükleyin.
  2. İlk açtığınızda varsayılan SMS olma izni isterse, bu izni verin.
  3. Karşınıza RCS özelliğinin cihazınızda aktif olduğuna dair bir uyarı gelirse o uyarıyı takip ederek özelliği aktifleştirebilirsiniz.
  4. Uyarı gelmezse, sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun ve Ayarlar’a dokunun.
  5. Sohbet özellikleri seçeneğine dokunun, bu kısımdan tüm ayarlamaları yapın.
  6. Ayarlamalar bittiğinde artık Google RCS’yi kullanabilirsiniz.

ÖNEMLİ: Bir kişiye RCS ile mesaj göndermek için Android kullanıcısı olması ve RCS hizmetini aktifleştirmiş olması gerektiğini unutmayın.


Android'den iMessage'a Rakip:RCSAndroid'den iMessage'a Rakip:RCS

PAYLAŞ