Google ve Samsung, RCS teknolojisi için anlaşma yaptı! Peki RCS Teknolojisi nedir? - Haberler - indir.com

Google ve Samsung, RCS teknolojisi için anlaşma yaptı! Peki RCS Teknolojisi nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-13 15:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Android işletim sisteminin sahibi olan Google ile en büyük Android cihaz üreticilerinden biri olan Samsung, yeni nesil bir anlaşma yaptı. Bu yeni nesil teknoloji RCS'i geliştirmek için el sıkıştılar. Peki bu RCS teknolojisi nedir?

RCS Teknolojisi

Akıllı telefonlarımız artık bilgisayarlarımız kadar gelişti. Fakat bu akıllı telefonlarımızda hala çok geleneksel yöntemler bulunuyor.  Bu geleneksel yöntemler derken mesajlaşma yöntemlerinden bahsediyoruz. Ekranlarda beliren sanal klavyelerin tahmin etme yetenekleri ve hatalarını düzeltme gibi yeteneklerini yapay zeka sayesinde kazandığını biliyoruz. Fakat artık bunların demode kaldığını biliyoruz. Bu konuda Samsung ve Google, Galaxy S9 ve daha yeni amiral gemileri için yeni bir teknoloji geliştirmeye hazırlanıyorlar. RCS teknolojisi üzerinde çalışmalar yapan iki dünya devi şirket, bu teknoloji için birbirlerinden yardım alıyorlar. Bu özelliğe Galaxy S8, S8 Plus, Note 8, S9, S9 Plus ve Note 9 yakında kavuşacak. RCS, ilk etapta ABD'de hizmet vermiş Sprint, T-Mobile gibi operatörler tarafından kabul edilecek.

RCS, SMS teknolojisinden farklı olarak grup sohbetleri yapmanıza, sesli veya videolu mesaj göndermenize, yüksek çözünürlüklü fotoğraf alış-verişine olanak sağlıyor. Kısaca SMS ve MMS teknolojisinin bir araya geldiği servis seçeneğidir. Bu seçeneği sunmak tabi ki telefon üreticilerine ve kullanılan operatörün altyapısına bağlı olan bir durum. 5G ile yüksek hızlara ulaşacak olan mobil bağlantı, RCS'nin en büyük destekçilerinden biri olacak. Basit bir mesajlaşma uygulamasına ek olarak RCS, mesajlaşma uygulamasından hiç ayrılmadan sizlere bazı önerilerde bulunabilir. Bu öneriler yakınınızda bulunan rotalar, noktalar, yolculuk bilgileri gibi büyük bir yelpaze içerisinde bulunacak. Hatta gerekli destek sağlanırsa, RCS sayesinde seyahatleriniz için rahatça bilet satın alabileceksiniz. RCS sadece SMS'ten farklı olarak internet erişiminizi kullanacak. Yeni nesil bu teknolojinin gelişmesiyle SMS tarihe karışabilir. Apple bu şirketten kendi ekosistemini kurduğu için uzaklaşıyor. Bİldiğiniz gibi Apple, iMessage adını verdiği bir uygulama kullanıyor. Bu uygulama da RCS servisiyle uyumlu olmayacak. Samsung ve Google ilk ciddi anlaşmalarını yaptı. Android ekosisteminin bel kemiği olacak bu uygulamayı ilerleyen zamanlarda Android cihazlarımızda görebiliriz.





PAYLAŞ