Android'den iMessage'a Rakip:RCS - Haberler - indir.com

Android'den iMessage'a Rakip:RCS

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-18 14:51:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple, her zaman kendi özgün ürünlerini ve hizmetlerini sunmayı tercih ediyor. Bunlardan biri olan ve uzun süredir de kullanımda olan iMessenge hizmeti, iOS kullanıcılarının birbiri ile özel bir sistem üzerinden mesajlaşmalarına imkan tanıyor. Android cephesinde ise bu duruma karşılık olan bir hizmet uzun zamandır söz konusu değildi. Fakat elde edilen bilgilere göre Android iMessenge özelliğine rakip olacak bir hizmet üzerinde çalışıyor.  Söz konusu bu hizmetin adı da Google RCS olarak belirlendi ve bu ay içerisinde iki ülkede kullanılmaya başlanacak. iOS ekosisteminde kullanılan iMessenge hizmetine karşılık olarak geliştirilen Google RCSi, kısa süre içerisinde tüm Android kullanıcılarına sunulacak. 

iMessenge hizmetinin rakibi Google RCS geliyor

Android, iOS'un iMessenge hizmetine karşılık rakip olarak Google RCS hizmetini sunmaya başladı. Android, iMessenge ile rekabet içerisinde olacağı bu yeni uygulama kullanıcıların birbiri ile oldukça yüksek kalitede fotoğraflar paylaşmasına izin verecek. Söz konusu Android hizmeti bu ay içerisinde İngiltere ve Fransa ülkelerinde yayınlanacak. Uygulama üzerinden mesaj gönderildiği taktirde kullanıcılar göndermiş oldukları mesajlar hakkında okundu bilgisi de alacaklar. Söz konusu bu mesajlaşma uygulamasının bir dezavantajı da bulunuyor. Maalesef ki Google RCS uygulamasında iMessage ve WhatsApp uygulamalarında olduğu gibi gönderilen mesajlar uçtan uca şifrelenme ile kullanılmıyor. Fakat buna rağmen şirket bu konu hakkında da çalışmalar yürüttüğünün bilgisini verdi. 

Google Dokümanlar Çevrimdışı Bir Şekilde Nasıl Kullanılır?Google Dokümanlar Çevrimdışı Bir Şekilde Nasıl Kullanılır?

Android bünyesinde yönetici olan Sanaz Ahari, mesajlaşma hizmetlerinin özel olduğunu ve kullanıcıların iletişim sisteminde mahremiyet haklarına sahip olmaları gerektiğinin altını çizdi. Bunun yanı sıra aynı zaman Ahari, ‘Buna bir çözüm bulmaya çalışıyoruz’ dedi. Ahari, Android RCS hizmetinin esas amacının kullanıcılar için işe yarayan, basit bir kullanıcı deneyimi meydana getirmek olduğunu dile getirdi. 

Bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda Google, yeni uygulamanın mesajları alıcı kişiye iletirken geçen süre zarfından herhangi bir depolama yapmayacağının da altını çizgi. Yıl sonuna kadar şimdi olduğundan daha fazla kullanıcı için aktif hale getirilecek olan bu hizmetin tüm ülkelere sunulup sunulmayacağı ise henüz belli olan bir durum değildir. Teknoloji devi Google daha önce Hangouts, Google Messenger, Duo ve Allo gibi uygulamalar ile beraber mesajlaşma sektörüne giriş yapmıştı. Fakat Android iMessenge hizmeti sayesinde kullanıcıların mesajlaşması sistemi daha kolay hale getiriliyor. Şunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor ki Android kullanıcıların birçoğu sohbet etmek için WhatsApp uygulamasını tercihe diyor olması yeni hizmete geçiş sürecini biraz zorlaştıracaktır. 

Google RCS, hizmeti nasıl çalışıyor?

SMS hizmetlerinin yerine tercih edilebilecek bu uygulama aslında şu an kullandığınız sohbet uygulamaları ile aynı sisteme sahiptir. Bu hizmetten faydalanmak için, kullanıcılar Android cihazlarında mesajlaşma sayfasını açtıklarında TCS sohbetine geçebilecekleri bir uyarı mesajı ile karşı karşıya gelecekler. Bunun yanı sıra aynı zamanda RCS hizmeti varsayılan olarak da kullanıcılara sunulacak. Bu esnada Apple kullanıcılarının otomatik bir sistem üzerinden iMessenge hizmetine geçmeleri ile benzer bir sistem izlenebilir. Bu hizmet üzerinden yapılan mesajlaşmalar uçtan uça şifrelenme sistemi ile korunmayacak. 

 


Google Şarkı Sözlerini Çalıyor İddiası!Google Şarkı Sözlerini Çalıyor İddiası!
Google, Hırsızlıklık Suçlamalarına Yanıt VerdiGoogle, Hırsızlıklık Suçlamalarına Yanıt Verdi
Google Stadia Ön Siparişe AçıldıGoogle Stadia Ön Siparişe Açıldı

PAYLAŞ