iMessage rakibi Google RCS kullanılmaya başlandı - Haberler - indir.com

iMessage rakibi Google RCS kullanılmaya başlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-15 22:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın iPad, iPhone ve Mac kullanıcıları için ortak olarak sunmuş olduğu mesajlaşma servisi iMessage bulunuyor. Bu hizmete benzer olarak Google cephesinden RCS için müjdeli haber geldi. Uzun bir test sürecinde olan Google RCS, Android kullanıcıları için kullanıma sunuldu. Şuan için ABD’de erişime açılan bu servis, zengin iletişim hizmetleri olarak telaffuz ediliyor. Günümüzde SMS ve MMS gibi servislerin yerini alan bu servisler ile kullanıcılar birbirlerine ücretsiz bir şekilde gönderim gerçekleştirebiliyorlar. iMessage’e rakip olarak gözüken Google RCS ne gibi özelliklere sahip gelin bakalım.

Google RCS, ABD’de Kullanıma Sunuldu

Google milyonlarca hastanın verisini Project Nightingale ile işliyorGoogle milyonlarca hastanın verisini Project Nightingale ile işliyor

Yüksek çözünürlüklü fotoğraf gönderimi özelliğine sahip olan Google RCS, aynı zamanda grup sohbetlerine de imkan sağlıyor. Daha fazla özelliğin ilerde geleceği söylenirken, hala geliştirilmeye devam ediliyor. Okundu bilgisi gibi detay özelliklerinde bulunduğu RCS için 2016 yılında çalışmalar başlamıştı. Bu servisi kullanmak ve gerekli şartlar için ilk olarak Mesajlar uygulamasını Google Play Store’dan edinmeniz gerekiyor. Ayrıca cihazınızdaki varsayılan SMS uygulamasını ise Mesajlar uygulaması yapmanız gerekiyor.

RCS uygulaması şu şekilde ifade ediliyor: ” Desteklenen operatörlerde kablosuz ağ ve veri ağınız üzerinden mesaj gönderip alabilir, arkadaşlarınızın ne zaman yazmakta olduğunu veya mesajınızı ne zaman okuduğunu görebilir, yüksek kaliteli resimlerle videolar paylaşabilir ve daha pek çok şey yapabilirsiniz. ”

Özellik ABD’de uyumlu operatörler tarafından destekleniyor. Tüm kullanıcılar için özelliğin açılmasının 2019 sonunu bulması bekleniyor.  


Apple'dan sonra Google da bankacılık sektörüne giriş yapıyorApple'dan sonra Google da bankacılık sektörüne giriş yapıyor
Google Play halk oylaması ödülleri başladı, siz de oy verin!Google Play halk oylaması ödülleri başladı, siz de oy verin!

PAYLAŞ