Huawei'den dikkat çeken AppGallery tanıtımı - Haberler - indir.com

Huawei'den dikkat çeken AppGallery tanıtımı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-25 12:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Huawei’nin yeni ürün duyurularının yanı sıra ekosistem için önemli bir noktada bulunan uygulama marketi AppGallery için önemli bir tanıtım gerçekleştirildi. Huawei, bildiğiniz üzere ABD ile yaşadığı ambargo sorunu sonrasında Android lisansı alamıyor. Bu sebeple yeni akıllı telefonlarında Google servisleri dahil olmak üzere Google Play Store uygulama mağazası da yer almıyor. Kullanıcılarının bu problemini ise HMS tabanlı uygulama marketi AppGallery ile çözmeyi hedefliyor. Şirketin bugün iribariyle global olarak tanıtmış olduğu bu marketi, şirket geleceği için önemli noktalardan birisi olarak gözüküyor. Söz konusu resmi açıklamaya göre kullanıcılarına en iyi alternatif sunacak olan resmi uygulama mağazası AppGallery, şuan da dünya genelinde ana uygulama ve hizmetleri kapsayan aylık 400 milyon aktif kullanıcısı ve 170’den fazla ülke ve bölgede kullanılıyor.

Huawei’nin AppGallery geleceği

Huawei P40 serisinin detaytları netleşiyorHuawei P40 serisinin detaytları netleşiyor

Market hakkında açıklama yapan Huawei Tüketici Elektroniği Grubu CEO’su olan Richard Yu “Kontrol altında gizlilik her zaman felsefemizin kalbinde yer aldı. Ürünlerimizin tüm aşamalarında gizlilik korumasını ve siber güvenliği tüm ticari faaliyetlerimizin öncelikleri olarak kabul diyoruz. Ayrıca AppGallery’de en katı gizlilik ve siber güvenlik çözümlerine sahibiz” açıklamalarını dile getiriyor. Market geliştirmesi için sadece Türkiye için 50 milyon TL’lik yatırım sözü veren Huawei; “AppGallery, hepsi basit ve sorunsuz bir tarama deneyimi ile arama yapılabilen haber, sosyal medya, eğlence ve daha fazlasını içeren 18 kategoride uygulamaları bölümlere ayırıyor. Kullanıcıların bulamadığı bir uygulama varsa, tek yapmaları gereken uygulama adını ‘İstek Listesine’ göndermek. Bu uygulama AppGallery’de yerini aldığında, talep eden kullanıcı bilgilendiriliyor.” Açıklaması ile dikkat çekiyor.

Marketin kullanışlı bir altyapısı bulunuyor. Bu altyapı ise Quick Apps olarak adlandırılıyor. Bu altyapı için ise şu tanım yapılıyor: “Quick Apps, yeni bir tür kurulum gerektirmeyen bir uygulama ekosistemi. HTML5 sayfaları için iyi bir kullanıcı deneyimi, güçlü işlevler ve otomatik güncellemeler sağlıyor; ancak çok az bellek alanı tüketiyor. Hızlı Uygulamalar, kullanıcılara yerel uygulamalarla aynı deneyimi yaşatmasına rağmen, Android uygulamalarıyla karşılaştırıldığında yalnızca 1/5 kodla yazılıyor, bu nedenle daha az bellek alanı kaplıyor. Kullanıcılar, yalnızca 1 GB alana sahip 20 yerel uygulama yerine 2.000’den fazla Hızlı Uygulama barındırabiliyor.”


Huawei MateBook X Pro Tanıtımını Barselona'da GerçekleştirdiHuawei MateBook X Pro Tanıtımını Barselona'da Gerçekleştirdi
​HUAWEI Mate Xs Barselona lansmanında tanıtıldı!​HUAWEI Mate Xs Barselona lansmanında tanıtıldı!

PAYLAŞ