Google'ın Reklam Gelirleri Beklenenin Altında Kaldı - Haberler - indir.com

Google'ın Reklam Gelirleri Beklenenin Altında Kaldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-30 19:03:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bilişim şirketleri yılın ilk çeyrek raporlarını açıklamaya hala devam ederken bir raporda Google'dan geldi. Açıklanan rapora göre Alphabet hisseleri 65 milyon dolar aşağı çekildi.

Google çevrim içi reklam pazarında diğer tüm uygulamalardan ve tarayıcılardan çok daha yüksek bir kitleye sahip. Özel ağ kitleleriyle çevrim içi reklamlarda büyük bir gücü elinde tutan Google'ın ilk çeyrek raporuna göre kazancı beklendiği gibi olmadı. Analistlerin çıkmasını ön gördüğü rakamlara ulaşamayan Google'ın  ana şirketi olan Alphabet'in hisseleri pazartesi yapılan bu açıklama nedeniyle yüzde 7 oranında düşüş sağladı. Bu düşüşten memnun olmayan Alphabet'ın , düşüş devam ederse piyasaya değeri zarara uğrayacak.

İlginç Google reklam hatası düzeltildi!İlginç Google reklam hatası düzeltildi!

Google'ın Başarısız Olduğu Projeleri

Hisselerde oluşan bu gerilemenin devam etmesi durumunda şirketin değeri 65 milyar dolardan daha fazla zarara uğraması söz konusu. Her günün değerli olduğu şu süreçte Google açığı biran önce kapatmak için reklam hizmetinde yapılandırmaya gitmesi gerekli.

Google Reklam Hizmetlerini Çeşitlendirmeli

Google şirketine büyük ölçüde kazancını vermiş olduğu reklam hizmetleri sayesinde elde ediyor. Ana geliri olan reklam hizmetleri yatırımcılarının umduğundan daha yavaş bir şekilde artış gösteriyor. Yüzde 15'lik dilimlerde artan reklam gelirleri ilk çeyrekte 30,7 milyar dolara ulaşabildi. Alphabet yöneticileri bu yavaş gelişen artış ve pazartesi gün ki raporu göz önünde bulundurarak, analistler ile görüşmelerinde rekabet endişelerini dile getirdiler. Analistler şirketin değişen döviz kurları göz önünde bulundurulduğunda, Google reklam ürünlerinde yavaşlamanın kaynağının nedenin kurlar olduğunu savunuyor. 

Google'ın 2019 Ürünleri Belli Olmaya Başladı

Bir diğer neden ise, son dönemlerde mobil kullanıcının daha çok artış göstermesi. Masaüstü reklamlarına göre daha az kazanç sağlayan mobil reklamlarda yavaşlamanın bir nedeni olarak gösteriliyor. Yatırımcıların ve analistlerin hem fikir oldukları nokta ise Google'ın reklam hizmetlerini çeşitlendirmesi ve yeni hizmetler sunması gerektiği yönünde. Bu konu hakkında ise bir yorumda bulunmayan Google'ın yeni reklam hizmetleri geliştirip geliştirmeyeceği merak konusu. Bunun yanı sıra donanım satışlarında olan yavaşlamaya ise savunma direk Google'dan geldi. Google bunun akıllı telefon piyasasındaki duraksamadan olduğunu belirtti. Kısa zaman içerisinde donanımda oluşan bu gerilemenin, piyasaya sürülen yeni telefon modelleri ile birlikte ortadan kalkması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Yeni Google Chrome güncellemesi yayınlandıYeni Google Chrome güncellemesi yayınlandı
Eski Mozilla Yöneticisindan Google Hakkında Çarpıcı AçıklamalarEski Mozilla Yöneticisindan Google Hakkında Çarpıcı Açıklamalar

PAYLAŞ