Eski Mozilla Yöneticisindan Google Hakkında Çarpıcı Açıklamalar - Haberler - indir.com

Eski Mozilla Yöneticisindan Google Hakkında Çarpıcı Açıklamalar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-16 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet tarayıcısı Mozilla’nın eski üst düzey yöneticilerinden birisi Google hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu noktada Google’un kasıtlı bir şekilde Firefox’u sabote ettiği iddiasında bulundu. Şirketin eski genel müdürü olan Johnathan Nightingale tarafından Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarla Google karşı suçlama tavırlarında bulundu. Bu noktada şirketin Firefox’u bilerek uzun bir süredir sabote ettiğini ifade ederken, Google’ın göründüğü gibi olmadığının da altını çizdi. Suçlamalar ilk defa yapılmazken, Google’ın sadece Firefox kullanıcılarını etkileyen küçük hataları planlı bir şekilde yaptığını da açık bir dille ifade ediyor.

Mozilla Yöneticisinden Google’a Ağır Suçlama

Chrome için Karanlık Mod Özelliği GeldiChrome için Karanlık Mod Özelliği Geldi

Nightingale göreve 2007 yılında başladığını ifade ederken, o dönemlerde Google Chrome’un olmadığını belirtiyor. Google çalışanlarının birer Firefox hayranı olduğunu ifade ederken, Chrome lansmanı yapıldığı zaman her şeyin güzel olduğunu ifade ediyor. İki rakibin isteklerinden ötürü anlaşmaların bile sürdüğünü belirten Nightingale, bir sonra olayın boyutunun çok daha farklı olduğunu söylüyor. Bu alanda Firefox aramalarında Google Chrome reklamlarının çıktığını ve Google’ın Gmail ile Dökümanlar uygulamalarında sadece Firefox’ta yaşanan çeşitli hataların olduğu ifade ediliyor. Nightingale ise bunların bilinçli bir şekilde gerçekleştirildiği ve Firefox’a oldukça zararı olduğunu belirtiyor.

2018 yılı içerisinde bir başka Firefox çalışanı ise YouTube’un Google tarafından bilerek yavaşlatıldığını belirten bazı açıklamalar yapmıştı. Firefox performansının ise Google Chrome ve Microsoft Edge’den daha iyi olduğunu da ifade ediyor. Google’ın ise Firefox tarafından destek görmeyen bir kütüphaneyi kullanmaya başlayarak Firefox’u devre dışı bırakmak istediğini iddia ediyor. Firefox cephesinden Google’a suçlayıcı olarak yapılan açıklamalar bunlar olurken, bu iddiaların doğruluk payı da olabilir. Henüz Google cephesinden konu ile alakalı bir açıklama yapılmış değil. Bakalım ilerleyen günlerde Google’dan bu suçlamalara bir yanıt gelecek mi göreceğiz.  


Google Chrome 73 çıktı! İşte yeni özelliklerGoogle Chrome 73 çıktı! İşte yeni özellikler
Yeni Google Chrome güncellemesi yayınlandıYeni Google Chrome güncellemesi yayınlandı

PAYLAŞ