Google'ın görsel arama sonuçlarına yeni bir özellik geliyor - Haberler - indir.com

Google'ın görsel arama sonuçlarına yeni bir özellik geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-27 13:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

İnterneti kullanırken en çok başvurduğumuz Google servislerinden biri olan, hiç şüphesiz Google görseller özelliğidir. Şirket tarafından da oldukça kullanılan bu servis için kullanıcıların işini kolaylaştıracak yepyeni özellikler getirmeye devam ediyor. Google görseller özelliği şirket tarafından yenilikle beraber yepyeni bir özelliğe sahip olacak. Bugün itibariyle internet erişimi olan yüz milyonlarca ve hatta öyle ki milyarlarca kullanıcı farklında olarak ya da olmayarak birçok farklı Google servisini kullanılır. Fakat tüm kullanıcılar bu servislerin özelliklerine hakim mi değil mi bu pek de bilinen bir durum değildir. 

Birçok kullanıcı gün içerisinde mutlaka Gmail’i, YouTube’u ve Google Fotoğraflar’ı en az kez kullanıyordur. Ancak gün içerisinde Google’ın belki de en çok kullandığımız servisi arama hizmetidir. Google arama motoru üzerinden her gün milyarlarca içerik aranıyor. Herhangi bir bilgi, film, görsel ya da birçok farklı bilgi ararken başvurulan ilk kaynaklardan biri şüphesiz Google'dır. Bununla beraber özellikle görsel seçimlerde kullanılan kaynaklardan bir tanesi Google Görseller oluyor. Şirket, gün içerisinde birçok kişi tarafından kullanılan bu hizmete yepyeni bir özellik daha ekleyerek kullanıcıların daha detaylı faydalanmasını sağlıyor. 

Google'dan Huawei hakkında önemli uyarılar!Google'dan Huawei hakkında önemli uyarılar!

Google görsellere yeni özellik geliyor

Lider arama motoru Google'ın görsel arama sonuçlarında ilk etapta çok fazla detaya ulaşıldığını söylemek mümkün değildir. Şöyle ki görseller sonuçlarında her görselin sol alt kısmında boyut bilgisi yer alırken ayrıca açık kaynak sayfanın başlığını ve URL adresini de görmek mümkündür. Fakat arama devi, bu sayfa üzerinde bir değişikliğe gidiyor. 

Google, bu hafta içerisinde başlayarak masaüstü görsel arama sonuçlarında kaynak görselle ilgili olarak daha çok bilgi sunan bir değişikliğe gidiyor. Şöyle ki yapılan bu yenilikle beraber şirket, görsellerin boyutlarının olduğu kısma kaynak görselin ne olduğuyla ilgili olarak yeni ikonlar getirmek üzerinde çalışmalara başladı. Arama sonucunda karşımıza çıkan görsellerin sol alt köşesinde çıkacak olan bu yeni ikonlar, sizin bir satış sayfasına mı tarif sayfasına mı yoksa video içeriğine mi yönlendireceğini gösteriyor. Bu sayede konu hakkında daha deyalı bilgi edinmiş oluyorsunuz. Yani şöyle ki alışveriş amacıyla yapılan herhangi bir aramada etiket ikonu olan görsellere tıklayarak alışveriş sayfasına ulaşmak mümkün olacak. Elbette ki görsel boyutları da tamamen kaldırılmıyor. 

 


Google Glass uygulaması Play Store’dan kaldırıldıGoogle Glass uygulaması Play Store’dan kaldırıldı
Google Edge kullanıcılarına Chrome'a geçmeleri için baskı yapıyor!Google Edge kullanıcılarına Chrome'a geçmeleri için baskı yapıyor!
Google, Çeviri servisi için önemli bir değişiklik kararı aldıGoogle, Çeviri servisi için önemli bir değişiklik kararı aldı

PAYLAŞ