Google, Çeviri servisi için önemli bir değişiklik kararı aldı - Haberler - indir.com

Google, Çeviri servisi için önemli bir değişiklik kararı aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-25 13:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Günümüz teknolojisinde kullandığımız internet servisinin sahibi olan Google, sunmuş olduğu hizmetlerden birisi olan Çeviri'de birtakım değişiklikler yapıyor. Yapılacak olan değişiklik sonrası Google hesabı girişi gerçekleştirilmeden yapılan çeviri işlemleri geçmişe kaydedilmeyecek.

Günlük hayatta ve  basit kelime ya da cümle çevirileri için öncelikli tercih olan Google Çeviri, temasında yapmış olduğu değişiklikten itibaren yeni bir özellikle daha kullanıcılarının karşısına çıkıyor.

Google Glass uygulaması Play Store’dan kaldırıldıGoogle Glass uygulaması Play Store’dan kaldırıldı

Google'ın Çeviri hizmetinde kullanıcıların hizmetine sunacağı yeni "Geçmiş" özelliğinden yalnızca Google hesabı ile giriş yapan kullanıcılar faydalanabilecek. Yapılacak olan yeni değişiklikle birlikte eski arama geçmişleri de silinecek.

Çeviri geçmişi

google çeviri geçmiş

Buraya tıklamanız halinde yönlendirileceğiniz sayfada, sayfanın sağ alt köşesinde Çeviri servisinde yapılacak olan yeni değişikliklerle ilgili bir uyarı notu ile karşılaşacaksınız. Notta yer alan ifade şu şekilde:

Çeviri geçmişi, yakında yalnızca oturum açtığınızda kullanılabilecek ve Etkinliğim'den merkezi olarak yönetilecek. Bu yeni sürüme geçişte eski geçmiş temizlenecek. Dolayısıyla daha sonra kolay erişmek için gerekli gördüğünüz çevirileri kaydettiğinizden emin olun.”

 Daha önce gerçekleştirilen aramalar, Google hesabı ile giriş yapılmasına bakılmaksızın dahili depolamaya kaydediliyordu. Buna, dil eşleştirme ve mobil uygulamalardan yapılan sorgular da dahildi. 

Söz konusu yeni gelecek olan güncelleme ile birlikte Google, aramaların kopyasını tutmak için Google hesabı ile giriş yapmayı koşul kılıyor. Bu değişiklik aslında Google'ın merkezileşme isteğinin bir sonucu oluyor. Bu sayede Google servisleriyle yapılan tüm aksiyonlar Etkinliklerim sayfasında görülebilecek.

Şirket henüz yeni özelliğin kullanıma sunulacağı tarih ile ilgili olarak resmi bir açıklama yapmış değil. 


İlgili uygulamalar
Google Edge kullanıcılarına Chrome'a geçmeleri için baskı yapıyor!Google Edge kullanıcılarına Chrome'a geçmeleri için baskı yapıyor!

PAYLAŞ