Google Edge kullanıcılarına Chrome'a geçmeleri için baskı yapıyor! - Haberler - indir.com

Google Edge kullanıcılarına Chrome'a geçmeleri için baskı yapıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-24 22:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler web tarayıcısı olan Chrome’un geliştirici şirketi Google, Chromium tabanlı yeni geliştirilmiş olan Edge tarayıcı kullanıcılarına Chrome’a geçmeleri için baskılarını sürdürüyor. Microsoft’un yeni Edge tarayıcısının yayınlanması sonrasında tarayıcı savaşları tüm hızıyla devam ediyor diyebiliriz. Öyle ki Google, yeni Edge’i geliştirme esnasında Duo, Meet ve YouTube gibi sitelerde desteklenmeyen bir tarayıcı göstermesi sonrasında şimdi ise kullanıcılara kendi tarayıcısına geçmeleri için reklamlar göstermeye başladı. Öyle ki Google, kullanıcılara Chrome Web Mağazası’nda uzantıları güvenli bir şekilde kullanmasını önererek Chrome’u öne çıkartmaya başladı.

Şirket bu noktada Edge kullanıcılarını Google Haberler, Google Arama, Çeviri ve Dökümanlar gibi web sitelerde de Chrome’a geçmeleri için uyarılarını sürdürüyor.

Edge Fortine 2.Sezon'un yeni haritasında neler değişecek?Edge Fortine 2.Sezon'un yeni haritasında neler değişecek?

Edge kullanıcılarına Chrome reklamları gösteriliyor

Alınan görselde de gözükene göre Edge kullanıcıları, Google’ın servislerini kullanırken Chrome tarayıcısına geçmek için uyarılıyorlar. Arama sayfasının yanı sıra Çeviri, Haberler ve Dökümanlar gibi servislerde de Chrome reklamları gösterilmeye devam ediliyor. Diğer yandan Edge Canary versiyonun da Google Drive için desteklenmeyen tarayıcı uyarısı veriliyor. Google’ın tarafından Edge tarayıcısının Chrome kadar güvenli olmadığı mesajı verilmeye çalışılıyor. Chrome ise kullanıcıları kötü amaçlı yazılımlara karşı Güveli Tarama özelliği ile korurken, Microsoft ise Edge ile Defender Smart Screen koruması sağlıyor ve istenmeyen uygulamalara karşı indirme koruması sağlıyor.

Microsoft tarafından geçtiğimiz haftalarda yeni Chromium tabana sahip Edge tarayıcısını kullanıcılar arasında yaygınlaştırmak için işletim sistemi olarak Windows 10’un başlat menüsünde yeni Edge’e geçiş yapmaları için öneri reklamları sunmaya başlamıştı. Microsoft’un bu hamlesine karşılık ise Google’dan böyle bir hamle geldiği düşünülüyor. Bakalım bunlar doğrultusunda yeni Microsoft Edge ile popüler Chrome tarayıcısı arasındaki kullanıcı farkı ne düzeyde olacak ilerleyen dönemlerde göreceğiz. Şuan için en popüler ismin hala Google Chrome olduğunu hatırlatalım.


Edge zararlı uygulamaların indirilmesini engelleyecekEdge zararlı uygulamaların indirilmesini engelleyecek
Microsoft Edge tarayıcısının yeni özellikleri duyurulduMicrosoft Edge tarayıcısının yeni özellikleri duyuruldu

PAYLAŞ