Google'dan Android'e acil konum servisi duyuruldu - Haberler - indir.com

Google'dan Android'e acil konum servisi duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-02 14:33:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, Acil Konum Servis etkileşimini çok yakın zaman içerisinde Pixel modellerinde ve diğer Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazlarda etkinleştirceğini duyurdu. Acil Konum Servisi adlı özellikler, sesli yanıt sistemleri üzerinde bir süredir oldukça popüler bir hale geldi. Şöyle ki özellikle son günlerde Amazon şirketinin sunduğu Alexa hizmetinin birçok insanın sağlığını ve güvenliğini korumaya yönelik hamleler yaparak gündeme geliyor olmasının ardından birçok şirkette bu tip hizmetler için adım atmaya yönelik hareket etti. Yaşanan değişiklikler sebebiyle teknolojik ürünler üretimi ile ilgilenen kullanıcılar bunları desteklemek içi yan hizmetler vermekten de geri kalmıyor. 

Gelişmiş düzeyi oldukça yüksek olan bu özellik sayesinde, yaralanma olaylarında, konuşmanın tehlikeye sebep olacağı durumlar ve bununla beraber aynı zamanda konuşma bozukluğu olan kullanıcılar işlemlerini çok rahat bir şekilde yapabiliyorlar. Üstelik bu özelliği dokunmatik menüler ile çok daha kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Kullanıcılar acil durumlar esnasında "Ateş, Tıbbi ya da bununla beraber Polis" gibi kategorilere dokunarak gerekli kurumlardan yardım talep edebiliyorlar. Gerektiği durumlarda tek bir dokunuş ile yardım almak hem hızlılık hem de insan sağlığı açısından son derece güvenli bir sistem sunuyor. Arama yapan kişinin telefonu aracılığı ile elde edilen konum bilgileri operatöre iletiliyor ve arayan kişinin belirli bir adres verememesi halinde sağlanan artı kod sistemi aktif hale getirilecek. 

Google Chrome, masaüstü için gece modu getiriyorGoogle Chrome, masaüstü için gece modu getiriyor

Acil konum servisi hayat kurtaracak nitelikte

Google, acil konum servisi özelliği sayesinde kullanıcıların güvenliğini sağlayacak nitelikte içerikler sunarak kullanıcıların akıllı cihazlarından son derece faydalanabilirler. Kullanıcıların güvenliğini sağlayan konum bilgileri akıllı cep telefonlara yerel olarak kaydedilip bilgilerin hepsi operatör tarafından gizli tutularak kullanıcıların güvenliği sağlanıyor. Söz konusu bu bilgilerin tanımlanmasının ardından ise kullanıcılar mümkünse operatör ile direk olarak iletişime geçebiliyorlar. 

Akıllı cep telefonu kullanıcılarının ihtiyaç duydukları ve bunun yanı sıra aynı zamanda oldukça gerekli olarak görülen bu özellik, Google şirketi tarafından gelecek aylar içerisinde Pixel ve Android kullanıcılarına sunulacak olsa da şimdilik sadece ABD'de kullanıma sunulacak. Kullanıcılar bu özellikten faydalanarak herhangi bir köyü durum karşında gerekli olan kişiler ile sadece bir kaç adım ile iletişime geçecek ve zaman kaybı yaşamdan iletişim kurabilecekler. 

 


Google Chrome www ön adları kaldırdıGoogle Chrome www ön adları kaldırdı
Google Play Pass'ın İlk Görüntüleri GözüktüGoogle Play Pass'ın İlk Görüntüleri Gözüktü
Google Files'a önemli gelişmeGoogle Files'a önemli gelişme

PAYLAŞ