Google Chrome www ön adları kaldırdı - Haberler - indir.com

Google Chrome www ön adları kaldırdı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-01 14:33:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Google Chrome geçtiğimiz gün 76’yle birlikte adres çubuğundaki yer alan site ön adlarını gizledi. Chrome kullanıcısı olarak Google’ın bu yeni güncellemesinden hoşlanmayanlar için eski sürümü nasıl kullanmaya devam edebileceklerini açıklayacağız. 

Google internet tarayıcısı olarak Chrome 76 adını verdiği yeni bir sürüm yayınladı. Tüm kullanıcıların kullanımına açık olan bu sürümde kullanıcılar için iyileştirilmiş “Gizli Mod” özelliği barındırmasına karşılık, Google 2020 senesinde destek olmayı bırakmadığı düşündüğü Flash eklentisi için de bir adım attı ve Google Chrome 76’da Flash desteğini bıraktı. Ancak Chrome 76’daki yenilikler sadece bunlar değil. 

Google Gallery Go kullanıma açıldıGoogle Gallery Go kullanıma açıldı

Chrome 76 sürümünün güncelleme işlemini gerçekleştiren kullanıcılar, adres çubuğunda “www” ve “https” gibi uzantılarında olmadığını fark etti. Bu durum ilk etapta bir sorun varmış gibi anlaşılsa da, aslında bunun nedeni Google’ın kullanıcıların önemsiz bulduğu internet sitelerinin ön adlarını yeni tarayıcıda bir güncellemeyle gizlemeye karar vermesinden kaynaklanıyor. 

Yeni Google Chrome'a Gelen Yenilikler

Google’ın sunmuş olduğu bu özellikten yararlanmak için Chrome 76’yı güncelleyebilirsiniz. Ancak Google’ın sunmuş olduğu bu görünümü sevmeyen ve eski görünüme dönmek isteyenler için de bir çözüm var. Bunun için izleyebileceğiniz birkaç yöntem var. 

Google Chrome 76’da ön adlar nasıl görüntülenir? 

İlk olarak Google Chrome’un özelliklerini kullanarak eski görünüme nasıl erişebileceğinizi anlatalım; 

  • Öncelikle yapmanız gereken Google Chrome uygulamasını açtıktan sonra, adres çubuğunuza “chrome://flags/omnibox-ui-hide-steady-state-url-scheme-and-subdomains" (tırnak işaretleri olmadan) yazarak “Enter” tuşuna basmak. 

  • Ardından karşınıza gelen ayarlar menüsünde, ekranın üst kısmındaki "Search flags" kısmına "Omnibox UI Hide Steady-State URL Trivial Subdomains" yazmanız gerekli. 

  • Bunun arından Chrome, arama yaptığınız özelliği direkt olarak karşınıza getirecek. Bu yönetimin içerdiği kolaylık ise gereken ayarların sarı renkle çizili bir şekilde görüntülenmesi. 

  • Ekran karşınıza geldikten sonra yapmanız gereken “Ayarlar” bölümünün yan kısmında yer alan "Default" menüye tıklayarak bu bölümü "Disabled" olarak değiştirmeniz gerekecek. İşlemin ardından Google Chrome’u yeniden başlatmanız gerektiği ile ilgili bildirim alacaksınız. Bu uyarıyı dikkate alarak Chrome’u yeniden başlattığınızda tarayıcı görüntünüz eski halini alacak. 

Yeni Google Chrome güncellemesi yayınlandı

Tüm bu işlemlerle uğraşmak istemeyenler için eski görünüme dönmenin bir kolay yolu da bulunuyor. Bu yol Google’ın geçtiğimiz günlerde Chrome’a entegre ettiğini duyurduğu "Suspicious Site Reporter" eklentisi. Bu eklentiyi tarayıcınıza kurarak Google’ın eski tarayıcı görüntüsünü alarak adres çubuğunuzda ön adların geri gelmesini sağlayabilirsiniz. 


WiFi şifrelerini çalan Google'a ağır cezaWiFi şifrelerini çalan Google'a ağır ceza
Google Chrome, masaüstü için gece modu getiriyorGoogle Chrome, masaüstü için gece modu getiriyor

PAYLAŞ