Google Files'a önemli gelişme - Haberler - indir.com

Google Files'a önemli gelişme

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-02 11:03:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Google bildiğiniz gibi Android cihazlara özel olarak geliştirdiği dosya yönetim uygulaması “Files”, müzik ve video dosyalarını daha iyi oynatabilmeyi sağlıyor. Android kullanıcıların sıklıkla yararlandığı “Files”  yeni güncellemesini aldı. Çevrimdışı oynatma kontrolleri ile geliştirilen “Files” hakkında Google bugün bir blog yazısı yayınladı. 

Google “Files” güncelleniyor 

Google Chrome, masaüstü için gece modu getiriyorGoogle Chrome, masaüstü için gece modu getiriyor

Google Files'a USB ORG desteği geldi

Files’e eklenen yeni kontroller sayesinde kullanıcıların medya dosyalarını ileri ya da geri alması, ve ya dosya atlaması gibi işlemlerde daha kolay bir hale getiriyor. Bunun yanı sıra Google, yakın zamanda “Files” uygulaması için bir karanlık mod desteği geleceğinin de açıklamasını yaptı. Google’ın uygulamalara genellikle Andriod Q sistemini eklemeden önce sağladığı karanlık mod desteğinin ne zaman yayınlanacağına dair ise şuan da net bir bilgi yok. 

Files Go ile dosyalarınızı Google'da ararmış gibi arayabileceksiniz

Ancak bildiğiniz üzere Google Play Store içerisinde, “Files” benzeri özellikleri bulunan daha gelişmiş uygulamalarda bulunuyor. Özellikle artık birçok video ve müzik uygulaması olduğu düşünüldüğünde telefonlarına depolama yapmaya devam eden kaç kullanıcı kaldığı hakkında net bir rakam öne sürülemez. Bu düşünüldüğünde Files uygulamasına eklenen bu yenilikler belirli bir kullanıcı kitlesine hitap edecek olsa da, Google bu servisi geliştirmesi yine de beklene bir gelişmeydi. 

Google “Files” kaç kullanıcı tarafından kullanıyor 

Yeni özelliklerin yanı sıra Google yayınlamış odluğu blog yazısında hali hazırda “Files” servisini kullanmaya devam eden kaç kullanıcı olduğunun da bilgisini verdi. İstatiksel verileri yayınlayan Google’ın belirttiğine göre, “Files” uygulamasının dünya çapında 100 milyon aktif kullanıcı bulunuyor. Uygulamanın kullanıcılara sunmuş olduğu alan tasarrufu sayesinde “Files” kullanıcıları her saniye için 8 GB’da eş değer alana sahip olabiliyor. 


Google Chrome www ön adları kaldırdıGoogle Chrome www ön adları kaldırdı
Google Play Pass'ın İlk Görüntüleri GözüktüGoogle Play Pass'ın İlk Görüntüleri Gözüktü

PAYLAŞ