Google ve Samsung Yapay Zeka Ortaklığı Yapabilir - Haberler - indir.com

Google ve Samsung Yapay Zeka Ortaklığı Yapabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-04 11:00:00
Editör : Elif Keskin
Kategori : Donanım

Teknoloji devlerinden Samsung ile dünyanın en büyük şirketlerinden Google'ın yapay zeka alanında ortak bir çalışma yapacağının sinyalleri verildi. Google, yapay zeka konusunda çok büyük ivme kazanmış durumda. Samsung ise uzun zamandır yapay zeka üzerine çalışmalarını yoğunlaştırıyor. 

Samsung Tüketici Elektroniği departmanının CEO'su Kim Hyun-suk, IFA 2018 etkinliği kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaya göre Samsung'un, geliştirdiği sanal asistan Bixby için Google ile birlikte çalışabileceği belirtildi. 

Galaxy S8'de Bixby tuşuna başka uygulama atamaGalaxy S8'de Bixby tuşuna başka uygulama atama

İlk olarak Samsung Galaxy S8 ile birlikte teknoloji dünyasıyla tanışan Bixby, dil algılama ve geniş çaplı aramalar yapma konusunda bazı sorunlar yaşıyor. Bu sorunlar dijital asistanın Alexa, Siri, Asistant ve Cortana gibi rakiplerinden geri planda kalmasını sağlıyor. Bu sebeple Samsung kullanıcılarının büyük çoğunluğu cihazlarında bulunan Bixby butonunu kapatmayı tercih ediyor. Yerleşik işlemlerde başarılı performans gösteren dijital asistan Bixby, hem rakiplerini yakalayabilmek hem de kullanıcı memnuniyetini kazanabilmek için önemli geliştirmelere ihtiyaç duyuyor. Samsung'un, yapay zeka alanında Google ile çalışmak istemesinin sebebi de açıkça ortaya çıkıyor. 

Karşılıklı Fayda Sağlanacak

Kim Hyun-suk yaptığı açıklamada karşılıklı fayda sağlanabilmesinin altını çizdi. Bixby, arama motoru olarak Google'ı kullanıyor. Böylece pek çok Samsung kullanıcısı aynı zaman Google kullanıcısı da olmuş oluyor. Yapılacak ortaklık ile Bixby'nin, Google Haritalar gibi yan servisleri de kullanarak çerçevesini genişletmesi bekleniyor. Tüm bunlar göz önünde tutulduğunda Google da bu ortaklığı ciddi anlamda önemseyecek gibi duruyor. 


İlgili uygulamalar
Galaxy S9 Bixby Nasıl Kapatılır?Galaxy S9 Bixby Nasıl Kapatılır?
Samsung Bixby İçin Düğmeye Bastı!Samsung Bixby İçin Düğmeye Bastı!
Samsung'un Bixby akıllı hoparlörü yoldaSamsung'un Bixby akıllı hoparlörü yolda

PAYLAŞ