Galaxy S8'de Bixby tuşuna başka uygulama atama - Haberler - indir.com

Galaxy S8'de Bixby tuşuna başka uygulama atama

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-03 14:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Samsung' un yeni amiral gemilerinden Galaxy S8 yeni yapay zeka sanal asistanı Bixy için oluşturduğu fiziksel tuşu ile Samsung kullanıcılarının farklı yorumlarına sebep olmuştu. Kimi kullanıcı bu tuşun gerekli olduğunu savunurken kimi Samsung kullanıcıları ise yapay zeka asistanı için telefonda fiziksel tuşun yer almasını gereksiz bulmuştu.

Samsung bu sene oldukça ciddi bir değişim yaparak kullanıcılarının karşısına yeni amiral gemileri Galaxy S8 ve Galaxy S8+' ı tanıttı. İki cihaz arasındaki tek fark boyutsal olarak olurken Samsung' un yeni yapay zekalı asistanı Bixby ise yeni cihazda en çok konuşulan özellikler arasına girdi. Apple' nin yapay zeka asistanı Siri' ye rakip olarak çıkartılan Bixby için sürpriz olan şey ise bu yapay zeka asistanının çalışmasını sağlayan fiziksel bir tuşa sahip olması. Ancak bir çok kullanıcı Bixby' den memnun kalmadığı için bu tuşun yerine Google' nin yapay zeka asistanı olan Google Asistan' ı koymaya çalışıyorlar. Samsung' un Bixby yapay zeka asistanı tuşu yerine Google Asistan' ı nasıl koyacağınızı sizin için araştırdık :

Galaxy 8'de Bixby tuşunun yerine  Google Asistan ile değiştirme

Adım 1 : All in one Gesture uygulamasını indirin ve açtıktan sonra Hard Keys sekmesini seçerek aktive edin. Ekranın alt kısmında belirecek olan uyarı penceresine dokunun.

Adım 2 : Android'in sistem ayarlarında bulunan Accessibility Settings ksımına yönlendirileceksiniz.

Adım 3 : Alt kısımda bulunan Services bölümüne doğru ekranı kaydırın ve All in One Gestures'ı bulup etkinleştirin.

Adım 4 : İşlemden sonra All in One Gestures uygulamasındaki Hard Keys sekmesi tekrar açın ve ekranın sağ üst kısımda bulunan üç noktalı simgeye sahip butona tıklayın.

Adım 5 : Custom Keys seçeneğine girin ve sonrasında Add Custom Key 'e basın.

Adım 6 : Şimdi telefonunuzun sol kısmında bulunan fiziksel Bixby butonuna basın, bu işlemden sonra ekranda 1082 numarası belirecek. Şimdi geri dönme butonuna dokunun ve Hard Keys sekmesini görüntüleyin.

Adım 7 : Key Code seçeneğini bulun, 1082 burada Bixby butonunu temsil ediyor, onun üzerine dokunun ve daha sonra buton ile çalıştırmak istediğiniz uygula





PAYLAŞ