Google reklam gelirleri ciddi oranda arttı - Haberler - indir.com

Google reklam gelirleri ciddi oranda arttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-05 18:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google’ın gelirleri ciddi oranda artmaya devam ediyor. Her geçen gün internet kullanımı artmaya ve yaygınlaşmaya devam ederken, bu durumdan olumlu etkilenen isimlerden birisi de Google şirketi oluyor. Sosyal medya tarafında Facebook sahip olduğu uygulamalar ile ön plana çıkarken, Google ise hem trafikler hem de reklam gelirleri tarafında zirve yaptı diyebiliriz. Geçtiğimiz yılın son çeyrek raporlarına göre Google toplam olarak 46 milyar dolar gelir elde etmeyi başarmış durumda. Yıl bazında olarak yüzde 17 artış yakalayan Google, ağına ortak firmaların üretmiş olduğu geliri 6 milyar dolara yükselirken, YouTube ise 4.7 milyar dolar ile bu gelire etki etmiş durumda.

Google gelir ve rakamları açıklandı

Huawei'den açıklama; Google'a geri dönmeyeceğizHuawei'den açıklama; Google'a geri dönmeyeceğiz

Donanım ürünleri ve Google Play gibi hizmetler tarafında Diğer kategorisi adı altında 5.2 milyar dolar gelir elde ettiği belirtiliyor. Google’ndan ayrıca bir sürpriz gelerek YouTube gelirleri basın ile paylaşıldı. Google’ın sağlamış olduğu bu gelir rakamının 40 milyar doları direkt bir şekilde reklamlardan geldi. 6 milyar doları ise YouTube Premium ve abonelik ücretleri gibi yan gelirlerden elde edildi. 2019 yılı genelinde ise elde edilen gelir 161.8 milyar dolar olmuş oldu. Ağ ortakları 21.5 milyar dolar, Diğer kategorisi 17 milyar dolar, YouTube ise 15 milyar dolar gelirde katkı sağladı.

YouTube Premium üye sayısı 20 milyon, YouTube TV Premium üye sayısı 2 milyonu geçerken, reklam gelirleri bu rakamın 134 milyar dolarını oluşturuyor.  


Google 15 yıl sonra YouTube'dan elde ettiği geliri açıkladı!Google 15 yıl sonra YouTube'dan elde ettiği geliri açıkladı!
Google uygulama geliştiricilerine 80 milyon dolar kazandırdı!Google uygulama geliştiricilerine 80 milyon dolar kazandırdı!

PAYLAŞ