Google uygulama geliştiricilerine 80 milyon dolar kazandırdı! - Haberler - indir.com

Google uygulama geliştiricilerine 80 milyon dolar kazandırdı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-04 18:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD’li teknoloji devi Google uygulama geliştiricilerine Apple’dan daha fazla gelir kazandırdığına gönderme yaparak geliştiricilere bugüne dek 80 milyar dolar gelir kazandığını açıkladı!

Uygulama mağazaları geliştiriciler için bir gelir kapısı olsa da, bu gelirin mağaza maliyesi açısından düşük olduğunu söylemek mümkün. Geliştiriciler için en düşük maliyetli uygulama mağazası ise Google Play olarak karşımıza çıkıyor. Geliştiricilerden tüm destek araçların erişim için bir kerelik 25 Euro ödeme talep eden Google, geliştiricilere Apple kıyasla daha az kazanç sağladığı yönündeki eleştirilere karşılık açıklama yaptı.

Google 6.5 milyon dolar ödül dağıttı!Google 6.5 milyon dolar ödül dağıttı!

Google Apple’ı geçemedi

Google başkan yardımcılarından Hirpshi Lockheimer konu hakkında Twitter’dan yaptığı bir paylaşımla bugüne dek uygulama geliştiricilerine 80 milyar doların üzerinde kazanç sağladıklarını açıkladı.

Bu rakamın sadece reklam gelirleri ve uygulama içi satın almaları kapsadığının altını çizen Lockheimer, Google Play ekosisteminin bu başarısı için platformda yer alan tüm geliştiricilere teşekkür etti.

Google Play Store'da Bağış İmkanı Başlıyor

Ancak Google’ın açıkladığı bu rakamın Apple’in geliştiricilere kazandığı kazançla kıyaslandığında düşük olduğunun da altını çizmek gerek. 2018 senesinde düzenlediği WWDC konferansında konuyla ilgili açıklama yapan Apple uygulama geliştiricilerine 100 milyar dolardan fazla kazanç sağladığını açıklamıştı. Tabi iki uygulama mağazasının da geliştiriciler için izlediği farklı politikalar bulunuyor. Apple kapalı iOS sistemiyle Google Play’e göre daha kısıtlı imkanlar sunsa da, kar marjı açısından Google’ın üzerinde yer alıyor. Yine de Google’ın yaptığı bu açıklamanın şirketi hedef tahtası olmaktan kurtardığını söyleyebiliriz.


Google'ın yeni Chatbot'u Meena tanıtıldıGoogle'ın yeni Chatbot'u Meena tanıtıldı
Google öğrenme odaklı yeni uygulamasını yayınladıGoogle öğrenme odaklı yeni uygulamasını yayınladı

PAYLAŞ